Zsúfolt május, sűrű nyár

Jobban május nem is indulhat, mint egy elsejei Tabánnal és másodikai óbudai Quimbyvel. Hosszú tél után az első szabadtéri koncertek, a mámor maga. Ráadásul május az a hónap, mikorra már összeáll a nyári menetrend és bár arról még fogalmam sincs, hogy a család mikor, miből és hová megy nyaralni, de azt már tudom, hogy milyen zenei események nem múlhatnak el a jelenlétem nélkül. Részletek a hajtás után.

Ha május, akkor a Tabán és Óbuda napja után jön a pünkösdi PAFE, majd a hónap végén a Belvárosi Fesztivál.
Várpalotának szerencsére időben megjött az esze, így a PAFEsok idén is a szokott helyen, a Cseri parkerdőben gyülekezhetnek, hogy aztán négy napon keresztül élvezzék a magyar zenekarok által keltett hangulatot. Lesz ott minden, mi fülnek ingere, jönnek a nagyok, a közepesek és a kicsik, a befutottak és a feltörekvők, sőt lesz még BL döntő is óriás kivetítőn. PAFE május 20-tól 23-ig, részletes program itt.

Pünkösd hétfőn hazacuccolunk, kimosom a szennyest, a farmer épp csak megszárad és már jön is a péntek, kezdődik a Belvárosi Fesztivál. Ez a pár nap az egyik legjobb dolog, ami az utóbbi években ebben a városban, konkrétan az V.kerületben létrejött.  3 nap, 4 színpad, 5 helyszín a város szívében. Délelőtt, napközben gyerek és családi programok, szombaton 10-től Halász Judit, 12.40-től Levente Péter várja a lurkókat. Az általam legjobban várt fellépés pénteken lesz, 17 órától Kovács Kati és a Qualitons kényezteti majd a füleket. Az esti nagy koncertek (Kispál és Quimby) után a Szabadság téren a maradók táncolhatnak még a csend diszkóban, vagy nézhetik a csend mozi vetítését.

De május 28-án pénteken és 29-én szombaton nem csak a Szabadság tér, hanem a Gödör is várja a zenebolondokat, méghozzá nem is akármivel, hanem Európa Kiadó koncerttel. Körítésként EK mellé pénteken Balaton és Szilvási Gipsy Folk Band, szombaton Bardo (Bárdos Deák Ági formáció) és Técsői Banda jár. Program itt.

Június a májushoz képest szinte pihenős, az elején 2 nap Stargarden (június 4-5) visszaidézendő az ifjúságom, közepén Gyereksziget, mert sziget jár a legifjabbaknak is, a végén VOLT (június 30-júlis 3), közben henyélés helyett munka és pár ad-hoc koncert, csak azért, hogy ki ne jöjjek a gyakorlatból.

Júliust a VOLT vezeti be, majd jön a szivemcsücske fesztivál, a Hegyalja 14-től 18-ig. Írtam már többször, elmondom most is, számomra a Hegyalja a legemberibb, a legkedvesebb, a legjobb hangulatú. Idén először erre is viszem nagyfiam, remélem nem fog csalódni ő sem, mert tény, ami tény, nem kis várakozásokat keltettem benne.

Ha pedig augusztus, akkor lehet-e más a program, mint a Sziget? _A_ Sziget. A sokat szidott,  ez évről évre drágább, egyre nemzetközibb, egyre zsúfoltabb Sziget, ahol sajnos egyre kevésbé érzem otthon magam, de ami még mindig nagyon hiányozna a naptáromból, ha kimaradna. Lezáratlan lenne a nyár Sziget nélkül.

És hogy ennyi fesztivál mellett van-e valami ami hiányzik és sajnálom? Persze! Orfű, az örök kimaradó, az örök terv. De majd jövőre, feltéve, hogy az idei menetelést túlélem. Remélem augusztus végéig elvisz a lendület, én mindent megteszek, hogy a májusi nekifutás jól sikerüljön.

Utózöng: a bejegyzés írása után láttam, hogy a Magyar Turizmus Zrt. a 2010-es évet a Fesztiválok évének nyilvánította. Nos, úgy érzem, én tökéletesen vettem ennek az évnek az üzenetét.