Táncmulatság a Lovardában

A tavaszi koncertzenzont karibi hangulattal megspékelve, egy kisebb fesztivállal nyitja a debreceni Lovarda. A stílusát tekintve tematikusnak mondható este nemcsak nemzetközi, de fölöttébb színvonalas is. Arról nem is beszélve, hogy a nagy öregek mellett a vérfrissítést garantáló fiatal vonal is markánsan képviselteti magát. Érdemes lesz tehát megcélozni április 23-án Debrecent annak aki szereti a jamaicai tánczenét, és egy őrületesen nagyot szeretne bulizni.

Az est első fellépője a francia Les Touffes Kretiennes, akik már visszajáró vendégek kis hazánkban, hiszen a 14 tagú, főként fúvósokból álló banda már többször is tiszteletét tette nálunk. Sőt, a debütáló DVD-jük anyagát javarészt a 2008-as Szigeten vették fel. Az eredetileg feldolgozásokat játszó hobbizenekar (a tagok a Babylon Circus, Les Hurlements d’Leo, Mabreuch, stb. zenekarokban zenélnek) 2 év és 500 fellépés után immáron teljes értékű önálló produkciónak mondható. Bár a stílusuk nehezen definiálható, elmondható hogy az extrém színpadkép és a ska alapok mellett az őrület az, ami meghatározza a bulijaik légkörét. Szóval az erős kezdés garantált.

A lendületről a folytatásban a hazai pályán játszó debreceni Skafunderz gondoskodik. A keleti végek ska-punk élcsapata 2001-ben alakult, de csak 2003-ban indult be igazán. Az azóta eltelt hét évben számos szakmai elismerés és hangos fesztiválsiker mellett három albumot tettek le az asztalra és méltán lettek a stílusukon belül rajongott banda. S bár már voltak a Tankcsapda előzenekara, a legendás Los Angeles-i The Toasters-nek előkészíteni a terepet nekik is kihívás lehet majd.

A The Toasters a Two Tone szcéna egyik legmeghatározóbb zenekara, s bár az 1981-ben alakult csapat eredeti felállásából már csak Rob Hingley frontember áll most a Lovarda színpadjára, sokan az eddigi legjobb formációról beszélnek. Igazi ska All Star bulinak nézünk elébe! Nem mintha maga a zenekar munkássága már önmagában nem lenne garancia erre. Változatos és virtuóz stíluskavalkád az, amivel le lehet írni a bandát. A ska, a reggae, a punk hatások mellett soul, jazz, és a progresszív rock is beszüremlett a több nagy slágert tartalmazó életműbe, és a közel 5000 koncert tapasztalata is biztosíték a fergeteges táncos mulatságra.

És ezzel még nem ér véget az est, hiszen ezután lép fel kis hazánk egyik legerősebb koncertzenekara, a népes reggea-dancehall csapat, az Irie Maffia. A 2004 végi indulás óta a zenekar népszerűsége töretlenül ível felfelé, az eredeti jamaikai gyökerű tánczenét ügyesen ötvözve a funk és a hip-hop elemeivel. Igazi bulizenekar, magával ragadó repertoárral, de ha a 14 tagú csapat profi hangszeresei nem is tüzelnék fel valakiben a hangulatot, akkor karizmatikus frontemberei, Sena, MC Columbo, MC Busa még mindig magukkal rántják a színpad előtt gyanútlanul bámészkodókat is.

És ha valaki még bírja szuflával annak hajnalig biztosítja a talpalávalót DJ Cadik és McZeek.

Helyszín: Debrecen, Lovarda
Dátum: 2010. április 23. 19 óra
Jegyár: 2000 Ft