ShenKick – The Movie

A 2006-os bemutatkozó Körkorkép után új stúdiólemezzel jelentkezik a pécsi Punnany Massif –  a hiphop alapokat élő hangszerekkel és meglepő mintákkal ötvöző, sajátos hangzásvilágú, szövegeiben lírai fifikát ontó csapat friss munkája, a ShenKick hamarosan kész.

Aki már ismeri a Punnany hangzást, nem fog csalódni: Wolfie, Rendben & DJ R-Nold ott folytatják, ahol a Kőrkorkép  véget ért: A Punnany-tól megszokott, társadalmilag érzékeny témák feszegetése éppúgy napirenden maradt, mint a legintimebb magánéleti mélységek kutatása.

Meddig kell még várni a lemezre?’ látjuk egyre többször a kommentelőktől…Ezt a megkerülhetetlen kérdést feszegeti az együttes honlapján (www.punnanymassif.hu) debütáló ’ShenKick’ c. rövidfilm is, amelyben egy, a reménytelen jövőből korunkba időutazó rajongó kalandjait követhetjük végig, a Pécsi Nemzetis Pál András alakításában. A film emellett az ’egy nap az együttessel’ doku-vonalat követi, azaz betekintést kapunk a pécsi mikrokozmosz Punnany-közeli élethelyzeteibe, ott vagyunk a zenészekkel a stúdióban, a próbán, jövünk-megyünk a városban, természetesen megszólal az utca embere is, de a legfontosabb mégis a soundtrack, melyet a Punnany zenei Buddhája, Rendben válogatott és kevert. A filmben emellett a Showder Klubból ismert Kiss Ádám is megjelenik, aki saját bevallása szerint a csapat elsőszámú követője (titokban egyébként maga is reppel).

A honlapon érdemes feliratkozni a hírlevélre: az új album kalózrádiómix változata ingyenesen letölthető lesz a regisztráltaknak. Folyamatában frissül a FaceBook csoport is, pl. a Cseh Tamás emlékest és a pécsi Slam Poetry bulik videóival, M1-es TV szerepléssel, a Myspace oldalon pedig új trekkek, remixek hallgathatóak.

A ’Telik’ c. szám az Év Dala lett a hiphop.hu zenei díjátadó gálán, ez egyben az első klip is a ShenKick-ről. Élőben legközelebb április 24-én látható a csapat a Pécsi Egyetemi Napokon.