Dominic Miller újra Magyarországon

Nyugaton talán ismerősebben cseng a neve. Bár Magyarországon is tiszteletét tette a közelmúltban, akkor nem szólóban játszott: Budapesten Sting zenekarában működött közre.

4 alkalommal mutatja be a magyar közönségnek repertoárját Dominic Miller, az egyik legkeresettebb session gitáros. Kevin Kastning-Szabó Sándor duó is bemutatkozik a koncertsorozaton. Nem maradt még le senki semmiről: nézzük, melyik városban bukkan fel legközelebb a trió.

Kicsit összekavarhatja az érdeklődőket Dominic Miller honlapja, hiszen a váci, a szegedi és a budapesti koncerthelyszínek mellé 2008-as dátum került. Némi fejtörést okozott.. rosszul emlékszem plakátra, amit pár napja láttam Szeged belvárosában? Ennyire elavult nem lehet a hirdetők rendszere. Szerencsére valóban nem erről van szó, Ő jön, méghozzá most, 2009 szeptemberében.

24-én Vácon kezdi meg 4 állomásos mini turnéját (Madách Művelődési Központ). Egy napot pihen, majd 26-án „kis”városomban teszi tiszteletét: a gyönyörűen felújított szegedi IH Rendezvényközpont megfelelő teret fog biztosítani egy ilyen kaliberű koncertnek. 27-én Budapesten (Millenáris) folytatja, 28-án pedig újra délre utazik, Pécsett (Est Café) lép fel.

Dominic Miller játszott már többek között Tina Turner, Rod Stewart, a Backstreet Boys, Sheryl Crow, Peter Gabriel gitárosaként. Sting 7 albumának létrejöttében segédkezett, 1991-től kezdve. Repertoárjában mind saját művek, mind komolyzenei klasszikus áthangszerelt darabjai, sőt, Sting slágerek átdolgozásai is megtalálhatók. A pop, a jazz és a klasszikus zenét keveri a lehető legízlésesebb formában.

Az amerikai Kevin Kastning (aki valójában komponista) 4 éve ismerkedett meg Szabó Sándorral, akivel eddig 3 közös albumot készítettek. Igazi kuriózum közös munkájuk gyümölcse.

A három zenész közös projektje igazi csemegét ígér az ínyenceknek. Információkat az alábbi honlapokról szerezhettek:

Dominic Miller

Kevin Kastning

 

 

Szabó Sándor