Buju Banton magyar vízre száll! (ELMARAD!)

Igen, jól olvastad kedves olvasó, Buju Banton himself, a reggae Bob Marley óta legnagyobb alakja érkezik Budapestre. Már itt van az öreg kontinensen, úgyhogy talán végre ide is eljut hozzánk, eme szegény káeurópai néphez.

A jamaikai zenei életben már fiatalon, mindössze tizenévesen feltűnő Buju Banton első lemezét 1992-ben jelentette meg (Stamina Daddy), amivel egycsapásra sztár lett a szigetországban. A nemzetközi siker sem váratott magára, hiszen három évvel később jelent meg az a lemez, amit sokan a dancehall egyik legfontosabb albumának tartanak (‘Til Shiloh).

A kingstoni öreg motoros Budapestre legújabb lemezének kapcsán érkezik, az ebben az évben napvilágot látott Rasta Got Soul visszatérés a roots reggae stílusához, amit talán sosem hagyott el olyan messzire. Abban azonban szinte biztosak lehetünk, hogy az új dalok mellett jónéhány klasszikus is elhangzik azon a bizonyos 28-ai estén. Hogy egy sokszor ellőtt közhellyel éljek, bízzunk benne, hogy nem fog elsüllyedni a hajó, mert az esély megvan rá.

De nem csak ő lép színpadra az este folyamán, hiszen ott lesz a hazai reggae-szcéna egyik legtöbbre hivatott csapata, a Riddim Colony is. Ők azok, akiket a szakértő fülek Magyarország legjobb eredeti nyelven előadó reggae zenekarának tartanak. Hát majd meglátjuk, hogy igazuk van-e, de az biztos, hogy az élvonalban vannak.

Ki: Buju Banton (JAM)
Riddim Colony (HUN)
Hol: A38 Hajó
Mikor: 2009.06.28.
Mennyi: Elővételben 4500HUF, a helyszínen 5000HUF