Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató

Az elmúlt években megrendezett ABC Tehetségkutatóból (az International Live Award hazai döntője) kifejlődve egy megújult zenei megmérettetés részesei lehetnek azok, akik jelentkeznek a versenyre. A rendezvény célja kitörési lehetőséget biztosítani a tehetséges zenekarok számára, méghozzá stílustól függetlenül. A lebonyolítás során a szakmai zsűri elsősorban a kreativitást, az eredetiséget és az előadásmódot értékeli. A verseny az élőzenéről szól, a kiválasztott résztvevők professzionális körülmények között mutatják be tudásukat.

A négy döntő 2008. november-december között zajlik az A38 Hajón. Az előválogatás legjobb 40 produkciója élő fellépési lehetőséget kap a négy hazai döntő egyikén, a továbbjutó zenekarok pedig Bécsben is felléphetnek Közép-Európa legjelentősebb tehetségkutatóján, az International Live Award-on. A negyven csapat közül egy „Borsodi kedvencként „, azaz közönségszavazás által kerül a magyarországi döntőbe.

A nyeremények:

Idén koncertek is lesznek: a Blind Myself, a Fish!, az Amber Smith és a Heaven Street Seven fellépése valószínűleg csak fokozni fogja a jó hangulatot.

A jelentkezési időszak már kezdetét vette, a zenekarok 2008. október 31-ig ingyenesen regisztrálhatnak a tehetségkutató honlapján.

Időpontok: 2008. november 23., vasárnap, december 7., vasárnap, december 14., vasárnap, december 29., hétfő

Helyszín: A38 Hajó