Lányok vigyázat! Elephant Man jön hozzátok!

Aki egyszer is már abban a szerencsében részesült, hogy az állandó jelleggel rikító sárgára festett hajú, tökéletesre stylingolt jamaikai O’Neil Bryan, közismertebb nevén Elephant Man egy showját élőben élvezhette, az tudja miért is nevezik őt „The Energy God”-nak.

Élő koncertjei túlzás nélkül lélegzetelállítóak, nincs olyan magas hangládatorony, amit Ele ne mászna meg játszi könnyedséggel. És ez az ember érkezik most Budapestre, hogy megőrjítsen mindenkit, akiben legalább egy szív dobog.

Elephant Man 1999-ben ünnepelte nemzetközi áttörését a jamaikai mozisiker „Third World Cop” révén, karrierje azóta folyamatosan és nyílegyenesen ível felfelé. 2000-ben jelent meg első önálló albuma, a „Comin’ 4 You”. Pösze deejay (értsd: rap)-stílusával hamarosan a reggae-listák állandó vendégévé vált világszerte.

az új évezred kezdetével több fronton is új mérföldköveket jelölt ki a dancehall műfajban. Ilyen például a ’80-as és ’90-es évek popslágereinek dancehall-riddimekre való átírása, amelyek során akár Nena „99 Luftballon” c. felvétele sem maradhatott biztonságban.

Elephant Man hasonlóképpen a zenéhez, megreformálta a dancehallhoz kapcsolodó tánc-kultúrát is. Felvételeket kreál, melyek zenéjével és szövegével teljesen új tánclépéseket és formákat hívott világra: a „Pon De River Pon De Bank”, vagy a „Signal Di Plane” például teljes partykat és fesztiválokat vitt és visz közös őrűlt társastáncmulatságba.

Maximális hatásfokú szórakoztató-képességei a nemzetközi közönségen túl, hiphop mogul P. Puff Sean John Combs Diddyt (vagy hogy hívja most magát) is meggyőzték, aki évekkel ezelött szerződette őt Bad Boy Entertainment nevű kiadójába is.

Természetesen a legnagyobb kiadók is felfigyeltek Elephant Man-re, így sikerrel toastolt együtt olyan nagyságok felvételein, mint Busta Rhymes, Da Brat, Mariah Carey, vagy Janet Jackson.

Elephant Man egyike azon kevés jamaikai dancehall-sztároknak, akinek klippjei a karibi szigeteken túl is a mainstream zene tv-k rotációjába kerül. Az egész bolygóra kiterjedő ismertségre az athéni olimpia idején tett szert, amikor az egyik legnagyobb sportruházat márka részére készült reklámfilm zenéjét és főszerepét jegyezte az „All Out” c. felvétellel.

Elephant Man most 2008-ban, „Let’s Get Physical” című legújabb albumát mutatja be Európának és október 9-én Budapestnek is. A lemez a VP Records (a világ legnagyobb reggae-kiadója) és a Diddy-féle Bad Boy Entertainment együttműködésében látott napvilágot, melyről az első sikerszám, a Wyclef Jean-al közös „Five-O” már be is csapott a köztudatba, mint a bomba.

Még ha Elephant Man duett-partnerei nem is lesznek itt, minden hiphop, reggae és dancehall rajongó – és azok is akik csak ezután válnak majd azzá – életének egyik legszórakoztatóbb őrűlt éjszakájára készülhet.

De természetesen nem csak ő lesz a színpadon, hiszen Bosiék baráti társasága, a Love Alliance is tesz majd a jó hangulatért, és azért, hogy aki elmegy a hajóra kilencedikén, az hatalmas élménnyel távozzon a buli végén.

Ki: Elephant Man

Ki még: Love Alliance

Mikor: 2008. október 9., 22.00

Hol: A38, Budapest

Mennyi: Elővételben 4500, a helyszínen 5000 Ft (ha marad)

2 thoughts on “Lányok vigyázat! Elephant Man jön hozzátok!

  1. „Sajnálattal közöljük, hogy a művész váratlan megbetegedése miatt teljes európai turnéját lemondani kényszerül, így a Hajóra tervezett koncertjét is.”

    http://a38.hu/?p=programok&id=1518

  2. Jah, így van sajnos… Bár a „váratlan betegség” se teljesen úgy van, de legyen ez az indok.

Comments are closed.