Három a születésnap

A tavalyi nagysikerű, A38-as születésnapot megismételve most a belváros szívében levő Gödör Klubban ünnepel a második lemezén dolgozó, kiszámíthatatlan és besorolhatatlan Erik Sumo Band.

A jazzénekesként szárnyaló Harcsa Veronika és a saját csodabirodalmat építő Kiss Erzsi nyughatatlan, mégis vonzó kettősén alapul a zenekar, melynek kitalálója az egykori Amorf Ördögök és a Péterfy Bori & Love Band zenei vezetője, Tövisházi Ambrus. A szürreális elektronikát és akusztikus kísérleti zenét popdalokkal oldó első Erik Sumo-album, a My Rocky Mountain számait a zenészek az elmúlt három évben jócskán átalakították. A hetvenes évek rockzenéjének határait feszegető új anyaguk pedig sokkal dalszerűbb és energikusabb. A honi új popzenei színtér más zenekarokban is bizonyított, remek zenészeiből – Farkas Zoltán, Drapos Gergely, Pápai István, Mészáros Ádám, Tövisházi Ambrus – és a két elképesztő énekesnőből álló Erik Sumo Band szeptemberben is meglepetést fog okozni a hallgatóknak, és a majdnem kész új albumuk számait is elővezetik harmadik születésnapi bulijukon.

Vendégek:
Ninjahelikopter
Kezdés: 21.30

Mészáros Ádám, az Erik Sumo Band gitárosa több, mint egy éve indította útjára saját instrumentális bandáját, a debreceni zenészekből álló Ninjahelikopter zenekart. A szörfrock, a cirkuszi muzsika és a balkáni zenék kereszteződésében ácsorgó hajdusági kollektíva kísérleti swing-punk számai ellenállhatatlanok.

Erik Sumo lemezlovas

Kezdés: 00.30

Az újabban ritkán lemezlovaskodó Tövisházi Ambrus eklektikus DJ-szetteket szokott játszani. Ezúttal nem freestyle-műsort ad, hanem különleges számokat játszik, a trinidadi calypsónak és az ötvenes évek szörfrockjának tiszteleg, táncra bírva a Gödör hajnalig kitartó közönségét.

Fotó: Zsoldos Alexandra
Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi harmadik születésnapi koncert

Gödör Klub,
2008. szeptember 13, 21.00

Jegyár: 2000 Ft