Az ICWiP 2008 fesztivál programja

12. alkalommal lesz júliusban Pécsi Nemzetközi Kultúrhét. Európa egyik legnagyobb tematikus ifjúsági fesztiválja, az ICWiP (International Culture Week in Pécs) tizenegy év alatt Közép-Európa és a térség egyik legismertebb és legnagyobb tematikus ifjúsági fesztiváljává vált. Idén több baranyai városba is ellátogat a fesztivál, amelyet 2008. július 17-27. között rendeznek.

A Naturally Youth („Természetesen Fiatal”) alcímet viselő idei ICWiP-re mintegy 300 fiatalt várnak a szervezők Dél-Amerikától Afrikán és Európán át egészen a Távol-Keletig.

Nemcsak a résztvevőknek, de minden érdeklődő számára élvezetes programot kínál a fesztivál: Pécs történelmi belvárosában, a világörökségi helyszínek mellett, a Barbakán tövében igényes fesztiválutca várja a város lakóit, és természetesen az ide kilátogató turistákat is. Az utóbbi években megszokott forró júliusi délutánokon, estéken jólesik megkóstolni a legjelentősebb magyar borvidékek termelőinek borait, ismerkedni a legkülönbözőbb nemzetek konyhájával, vagy csak egyszerűen belehallgatni a zenei színpad mindig fergeteges koncertjeibe.

A Barbakán várárok nagyszínpadánjúlius 19-én a Neo fellépésével indul a program, vasárnap az a System Of A Down keleti rokonai, az Ararat völgy és a moszkvai klubok egyik legfontosabb rockzenekara, a Deti Picasso, majd a Napra következik, ők az idei Fonogram díj nyertesei az év hazai világzenei albuma kategóriában. A magyar alternatív zenei szcénát képviseli az ICWiP-en a Panic Radio, a Psycho Mutants, a Ludditák, a Ska Pécs és a Brains. A Wlad Imouk Iahwa igazi marokkói világzene, tökéletes mediterrán-maghreb hangulatot hoz Pécsre, a BxDxF pedig Ruhr-vidéki hibrid a „másik” 2010-es kulturális fővárosból, koncertjeiken a táncra funky elemek, hiphopos groove-ok, lágy jazz és kemény rock mozgatja be a résztvevőket. Július 24-én egész este a Rockin’ RockCats, a legrégebben működő magyar rockabilly banda játszik, pénteken pedig igazi portói indie zene, a portugál Megasztár-győztes John is Gone lép fel.

A horvát The Orange Strips a Nirvanától a Coldplayen át a Radioheadig szinte mindent lefedő spektrumon mozgó gitárzenével fog várni a zárónapon, az utolsó koncert pedig a Tündérgroundé, akik népi elemekkel átszőtt „art-rock, chill-out, trance, drum ‘n base, techno, pop, reggae, funky, jungle, psichedelic, metál” zenével érkeznek.

Idén újdonság, hogy az ICWiP a megye több településére is ellátogat, így a kultúrhét résztvevői a helyi lakosok aktív részvételével rendeznek városi napokat Kozármislenyben (ICWiP Kozármislenyi Sportnap, július 20.), Siklóson, Szigetváron, Abaligeten.

A siklósi programon július 21-e este fellép az Antigravity Group, Abdul Aziz és barátai, és a Malagasy Taxibrousse, az ő zenéjük finom fúziója magába olvasztja az afrikai, malagasy és európai hangzásokat, ritmusokat, hagyományt ötvözve modern elemekkel. Július 22-én Szigetváron a baranyai OTV, az Audio Addiction lép fel, valamint megismétli Pécsről kitekintve ismét játszik a Ruhr-vidéki BxDxF. Július 25-én, az ICWiP abaligeti estéjén az ír és kelta népzene-feldolgozásokat előadó Tuar együttes, és Babarci Bulcsú pécsi zenész lép fel „Babarczy Bucsu” című műsorával.

Fesztivál honlapja

3 thoughts on “Az ICWiP 2008 fesztivál programja

  1. Majom

    Deti Picasso sirály, Panic Radio pedig állat! Pécs meg remek hely :-))

  2. jimlemon

    Pécsi lévén Babarci Bulcsút ajánlom figyelmetekbe!!!

  3. név

    ingyenesek lesznek a koncertek??

Comments are closed.