FEFE, alias Ferencvárosi Fesztivál

A Ferencvárosi Fesztivál (FEFE) története jól példázza azt a folyamatot, melynek során egy apró, tulajdonképpen utcazenei rendezvény rangos, évente megrendezésre kerülő fesztivállá növi ki magát. A Bakáts téri rendezvény majd’ 15 éves fennállása alatt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy pótolja a kultúrára szomjas érdeklődök nyári színház-, tánc-, musical-, komolyzene-, és operahiányát.

Bár a rendezvény már június 15-én elstartolt, nem kell aggódni, hiszen a zárónapig, július 6-ig még rengeteg izgalmas előadás megtekinthető. A Bakáts téri templom elé felépített hatalmas színpadról élvezhetjük a produkciókat, igazán különleges hatást nyújt ez a kis „kultúrsziget” a Ráday utcában. Tavaly alkalmam volt meghallgatni Donizetti Lammermoori Luciáját, amely egyrészt egy borzasztó ritkán játszott darab, másrészt bravúrosan eltalálták a helyszínt. Tudniillik a szereplők egy templomból jönnek ki, így nemcsak praktikus, hanem impozáns is volt a „díszlet”.

Nézzük csak, mi vár még ránk az idei fesztiválon:

június 21-22.: Cole Porter: Anything goes c. musicalje (melynek a fesztivál keretében volt a magyarországi ősbemutatója!)

június 24.: Musicall Night -AMusical Company előadása

június 27.: Carl Orff: Carmina Burana (a Szegedi Kortárs Balett előadása)

június 29.: a Benkó Dixieland Band, a Budapest Klezmer Band, éa a Boban Markovic Orchestra közös koncertje

július 4., 6.: Verdi: Othello

A FEFE honlapja