plaid a hajón (08-04-05)

és miket! a kb. 70 perces fellépés 10-12 számjából összesen kettőt (rat’s step a tekkon kinkreet ost-ről és az itsu) ismertem, a többin is ott ragyogott a plaid (wales-i nyelven: party) sajátos védjegye, mégis mindegyik valami újat, valami mást hozott. mintha tényleg földönkívüliek landoltak volna az a38-on, hogy dzsemburizzanak egy sort.

itsu

apropó a38. a placc hangrendszerére eddig sem lehetett panaszkodni, a hetekben mégis lecserélték, és tudták mit csinálnak, ugyanis a hangosítás csak még jobb lett. a basszusok olyan pocikákat rezegtettek meg bennem, melyek létezéséről ma hajnalig fogalmam se volt, s az impresszív hangerő ellenére minden egyes hangszín kivehető maradt. dinamika felsőfokon.

kár, hogy egy-két számot plaidék rosszul kevertek fel, s hol a basszus, hol a magas, hol pedig a középtájon tartózkodó főmotívumok szorultak háttérbe. a beígért (bob jaroc komponálta?) vizuálból lópikula sem látszott, ugyanis a banda mögé vetítették egy apró vászonra.

azt pedig el sem hittem, hogy a plaid első magyarországi fellépése csak félig tölti meg a hajót, viszont a laza soroknak hála zavaró tényező nélkül lehetett úszni az idegen árral, a közönség pedig szofisztikált, sok-sok ismerős arccal teli brancs volt. s különben is, zságer balázs háromfős csapatunknak prezentált exkluzív moonwalkingja önmagában megérte a belépő árát. 🙂 a decens közönségget látva andy és ed sem zavartatta magát, a fellépést követően a közönség között elvegyülve hallgatták meg kode9 dubstep-szettjét.

kihasználtam hát az alkalmat és elkaptam ed handley-t, hogy köszönetet mondjak eddigi munkásságukért, s kifaggassam a plaid terveiről. a következő párbeszéd a sok sör, az erős hang és a mindkét oldalról nehezen dekódolható kiejtés 🙂 miatt csak nyomokban emlékeztet az eredetire

ae: – hey man, great show tonite! was magnificent!
ed: – thanks! pretty decent crowd, we are delighted to come here.
ae: – you played some amazing tracks. i’m still shaking, hehe. so, when will your new album come out?
ed: – well, maybe september or october depending on how we manage with finishing some tunes.
ae: – did you play some of them tonite? i only recognized itsu and the track drom tekkon kinkreet.
ed: – some, yeah.
ae: – for example that awesome techno shit?
ed: – hehe. no, we wrote that song for live acts. and some others too.
ae: – it was really good (azt hiszem, azt mondtam: „it was konrét” :).
ed: – so what do you do?
ae: – ah, i’m just an ordinary *** listening to your music. i’ve been following you since the remix you did for björk. it was so wonderful.
ed: – well, you can’t fuck up that song. it’s really good.
ae: – you should listen to the funkstörung remix. (bocs 🙂
ed: – hehe, that’s alright too.
ae: – i really like your music videos also. you should release a best of cd and dvd with all your clips.
ed: – hehe. maybe in a couple of years. we already released a dvd…
ae (bunkó módon közbevág): – yeah, i’ve got that one with bob jaroc, errr… i can’t remember the title…
ed: – it’s greedy baby. did you like it?
ae: – very much. but it’s got only a few of your videos. for example my favourites… itsu, the one with the pigs and eye with the children’s drawing…
ed: – yeah. pretty good one, ain’t ’em? but y’know, they wasn’t made by bob.
ae: – oh, i see… well, thanks for the chat. keep up the good work and enjoy the night!
ed: – thanks! cheers!