Nagy Britmánia a Trafóban, új arcok a térképen!

Is Tropical (UK), We Have Band (UK)

Nagy Britmánia
2011.03.05 21:00
Helyszín: Trafó Nagyterem
Jegyár: elővételben 1900 Ft / koncert napján 2300 Ft / Trafó bérlet érvényes

Helyzetjelentés az angol fővárosból, ahol az indie után most merőben új – a 80-as évek legkülönbözőbb stílusjegyeit viselő, javarészt elektronikus – zenék szólnak a klubkoncerteken. Nehéz a londoni a klubkoncert-körforgásba bekerülni, és talán még nehezebb az onnan való kitörés egy-egy friss zenekar számára. Ma este két olyan együttest hallhatunk, akik az elmúlt pár évben kinőtték ezt a telített szcénát, és párizsi kiadókon keresztül jó úton vannak a nemzetközi áttörés felé.

Is Tropical
Az Is Tropical tavaly robbant a köztudatba a szigetországban. A fiatal londoni trió – a kritikusok szerint „egyszerre mocskos és szép” – zenéje a kritikusok szerint „egyszerre mocskos és szép”, melyet koncertjeiken teátrális komolysággal adnak előszólal meg: utcai banda módjára a színpadon arcukat maszkokkal takarják, és vetítéssel kísért, húzós basszus és dob vezérelte táncolható elektrót játszanak. London kreatív méhkasából, a Shoreditch negyedből kikerülve a Klaxonsszal turnéztak, debütáló albumuk pedig a neves francia Kitsuné kiadónál jelenik meg a 2011-es év első felében.

We Have Band
Az alapvetően háromtagú londoni zenekar ezúttal egy dobossal kiegészülve érkezik Budapestre. Már első albumuk megjelenése előtt nagy port kavartak: 2009-ben megnyerték a Glastonbury Fesztivál „ “feltörekvő tehetség” versenyét, majd az év nagyrészét turnézással, valamint a stúdióban töltötték, ahol Gareth Jones producerrel (Grizzly Bear, Depeche Mode, Interpol, These New Puritans) dolgoztak együtt. A lavina effektus gyorsan beindult: rohamosan emelkedő látogatószám a myspace oldalukon, “akikre érdemes odafigyelni” jellegű cikkek olyan lapokban, mint a a New Musical Express vagy a Dazed & Confused, szaporodó fokozódómegkeresések telefonhívások kiadóki érdeklődés,k részéről, részéről, majd végül megegyezés szerződéskötés, és megjelenik első lemezük megjelenése a nagynevű francia Naïve kiadónál. Különc tánczenéjük változatos műfajokból táplálkozik: a new wave hatások mellett gyakran emlegetik nevük kapcsán a poszt-punkot és a rockot is – ez a sokrétűség nem véletlen, hiszen a zenekar tagjai korábban mindhárman egy londoni lemezkiadó munkatársai voltak. A WHB hiperaktív színpadi tornádója (dob, gitár, billentyű, 3 vokál) most Budapestet rohanja le azonos című bemutatkozó korongjának dalaival.


http://www.wehaveband.com
http://www.myspace.com/istropical

a koncertek után afterparty a Mappa Clubban (a Britmánia koncert jegyeivel a belépés ingyenes, anélkül 600 Ft)
Gumipop+Kunk – Beyond Britannia
djs:
Gasman&Vibrator (Gumipop)
TMX (Kollektiva)
Brandon&Cigi (Kunk)