sziget – amit látnod kell [part2] // hooverphonic //

Augusztus 11-én, 23.00-kor a Wan2 színpadon valami olyasmi fog történni, amire – minden túlzás nélkül – évek óta vártam. Hooverphonic koncert lesz.

Hogy kik ôk? Egy belga együttes, akiket tudatosan vagy csak véletlenül, de szinte mindenki ismer. Hogy miért? Számos televízió reklámban, sorozatban és filmben használták és használják elôszeretettel a dalaikat. Íme néhány példa, érdekesség szinten, a teljesség igénye nélkül: elsôként a Bertolucci-féle Lopott szépségben a 2wicky tûnt fel, a Volkswagen Vapor Beetle kampányzenéjének a Renaissance Affairt választották, a Waves címû számot a Szex és New Yorkból ismerhetjük, és az Egyesült Államokban pedig a Batterseat elég jónak találták a Jaguar reklámozásához.

Na de ha valakit hidegen hagy a televíziózás világa, akkor érdemes azt is megnézni, hogy kikkel koncerteznek – a kezdetek óta. A nevek között találunk olyan nagy neveket, mint Morcheeba, Massive Attack, Fiona Apple, Faithless, Esthero, Beth Orton, Moloko… és még a 2003-mas Cannes-i Filmfesztiválon is zenéltek.

Jelenleg trio formátumban léteznek, az elbûvölô hangú Geike Arnaert képezi az együttes lelkét, de a két srác is nélkülözhetetlen alkotóeleme a csodának. Felkészülésnek javaslom a Singles 96-06, amelyen az összes nagy sláger rajta van az addig megjelent albumokról.

Ha szereted a trip-hop-ot, a szép dallamokat, a zenével való fantáziadús játékot, az andalító – álmodozós – táncikálgatós hangulatot, akkor ott a helyed. Ígérem, könnyen befogadja majd a tested-lelked.

One thought on “sziget – amit látnod kell [part2] // hooverphonic //

  1. Természetesen ott a helyem, már megint az összes HOovert hallgatom ma vegyítve UNKLE-lel, amire szintén készülődni kell, ugye.

Comments are closed.