Egy hét múlva kezdődik az EFOTT!

Már csak egy hetet kell várni az idei év legnagyobb hazai egyetemista fesztiváljára, az EFOTTra. A Velencei-tó mellett megrendezésre kerülő fesztiválon fellép többek között AKON és John Newman is, illetve szinte az összes hazai kedvenc megtalálható lesz valamelyik színpadon. Lássuk a részleteket!

Idén nem lehet kifogás a hosszúra nyúlt vizsgaidőszak, hiszen a július közepére időzített EFOTT idejére már az összes intézményben befejeződnek a vizsgák és átadhatjuk magunkat a felhőtlen nyaralás élményének. Erről a négy napos fesztivál minden napján kora délutántól a hazai zenei élet legjobbjai, feltörekvő fiatal zenészek, este pedig világsztárok gondoskodnak, a hajnalig tartó bulikban pedig neves DJ-k keverik majd a zenét.

Napközben pedig a már megszokott EFOTT hangulat vár mindenkit, no meg a Velencei-tó, aminek érdemeit a rutinos EFOTT látogatóknak nem kell részleteznünk. Emellett a fesztivál kiemelt fordít a környezetvédelemre is, ahogyan írják:

Az EFOTT már évek óta szelektíven gyűjti és válogatja a hulladékot, de idén szintet lép: teljesen hulladékmentessé alakítják a július 13. és 17. között megrendezett fesztivált a biológiailag lebomló hulladékok tekintetében. A fesztivál házigazdája, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) ugyanis a körforgásos gazdálkodás alapelveinek megfelelően megszervezi a fesztiválon keletkező biológiailag lebomló hulladékok szelektív gyűjtését, előkezelését, végül pedig annak komposztálását is egy tudományos kutatási kísérlet keretében.

“Az italos poharakkal sem teszünk kivételt: a klasszikus műanyag poharakat biológiai úton lebontható, PLA poharakra cseréltük, az evőeszközöket fára, a tányérokat pedig papírra. A poharak mellett a PET palack a másik mumus, de erre is találtunk megoldást. Az EFOTT, az egyik kiemelt támogatójával, a Szentkirályi Ásványvízzel együttműködve a PET palackokat szennyeződésmentesen külön gyűjti a fesztiválon, így azok 100%-ban újrahasznosíthatóak lesznek, és ismét PET palackok készülhetnek belőlük” – tájékoztat Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke.

Az EFOTTnál már hagyományosnak számító napközbeni beszélgetések, előadások sem maradnak majd el idén sem, amiért érdemes csekkolni a fesztivál honlapját, minden fontos információ mellett jegyeket is ott tudtok venni.

Találkozunk a jövő héten!

EFOTT 2022
2022. július 13-17.
Velencei-tó
efott.hu