Vágyunk az életre!

Iggy Pop Magyaroszágon! Iggy Pop Budapesten! Iggy Pop a Parkban!!

Normál  esetben ennyinek elég kellene lennie és tódulnának az emberek a Soroksári útra . Tódulni is fognak, de azért írunk pár sort Iggy-ről és az elkövetkezendő koncertjéről.

De tényleg az a fontos: James Newell Osterberg Jr. (Sr. egy jóravaló tanárember volt) újra Budapesten!

Iggy Pop már 13 éve nem járt Pesten, akkor a Szigeten lépett fel ő és a The Stooges.

A zenekarával 2012-ben Sopronban is fellépett, az sajna kimaradt, így nekünk tényleg lassan másfél évtized telt el az utolsó találkozás óta.

Amúgy Iggynek ez lesz a hatodik magyarországi koncertje, három Sziget és egy Volt fellépés mellett az első, 1994-es PeCsa buli volt csak önálló koncert , na, meg ez lesz az, de egy szó, mint száz, baromi nagy dolog, hogy a 73. életévébe lépett mestert megint láthatjuk.

Egy korosodó ikon esetében mindig felmerül, hogy vajon még hányszor jár még felénk, mielőtt leteszi a mikrofont, szóval nincs mese, tényleg el kell menni a Budapest Parkba.

Iggy Pop Lowlands 2017 – The Passenger

Iggy Pop live at Lowlands, 18 August 2017, playing his classic “The Passenger” I hope I have the same amount of energy when I am 70 years old.

Két zenekar is lesz Iggy-ék előtt bemelegítésképp, az egyik a nemrég még Lock néven nyomuló lánybanda, a Cruel Hearts Club, érdekes lesz élmény lesz.

LOCK – HEY COMPADRE (Official Video)

Hey Compadre // Out Now // https://awal.lnk.to/lockheycompadre https://www.facebook.com/wearelock/ https://twitter.com/wearelock https://www.instagram.com/lockmusic/

Az est első fellépője a Black Bartók, a Hangmás romjain alakult együttest mindenképp érdemes megnézni.

Minda Endréék méltó hazai képviselői Iggy Pop munkásságának. Endre, gondoltad volna, bő tíz éve, mikor azt énekelted bele a pesti éjszakába, hogy Oh Iggy Pop in my head .. , lesz mikor előtte állsz majd nem sokkal a színpadon? Naugye. A Black Bartók maximálisan ajánlott kategória.

Black Bartók – Black Cloud – live @ A38 (official video)

Recorded live @A38 (Budapest, Hungary) on 30th October 2018 Mixed and mastered by Pesztalics Dénes Video by Sinco (www.sinco.hu) https://www.facebook.com/blackbartok https://www.instagram.com/blackbartok/

Iggy Pop vagy kéttucatnyi albumon szerepelt, mint frontember, szerző, közreműködő, egy ilyen életművel a háta mögött mindig lesz olyan dal, amelyet hiányolni fog valaki, de ez egy valódi best of programja lesz, szóló, Stogges és feldolgozás/koprodukció (esetleg Bowie vagy Nick Cave) is lesz a setlisten.

Az idősödő amerikai (pedig van valami annyira brit a megjelenésében, beszédében, hogy simán sokáig azt hittem rá, hogy angol) rock/punk/post-punk ikon még mindig hatalmas lelkesedéssel veti bele magát a buliba, a tömör, velős, klasszik setlistre számíthatunk tőle.

A legutóbbi sorlemeze, a 2016-os Post Pop Depression volt, a Queens of the Stone Age agya, Josh Homme által levezényelt album turnéján, Homme mellett a QotSA gitárosa, Dean Fertita és az Arctic Monkeys bobosa, Matt Helders nem csak a lemezen működött közre, hanem (egy rövidebb) turnéra is indultak.

Sajnos ez a felállás nem jutott el hozzánk, de most sem lesz panaszunk. A rengeteg korszakból válogat, a stílus viszont markáns és jól felismerhető is.

Aki nem ismeri még? Jöjjön, nem fogja megbánni! Ha valaki kérdezi: igen, lesz az a dal a Trainspottingból. Tényleg.

Iggy Pop – Lust for Life – 18 Aug 1996

Vocals – Iggy Pop, Lead Guitar – Whitey Kirst, Drums – Larry Mullins, Bass – Hal Cragin, Rhythm Guitar – Pete Marshall

Jegyet még itt tudtok venni.