Megéri 6 órát utazni az Electric Castle-ért?

Néhányszor már ajánlgattuk az erdélyi Electric Castle fesztivált, nem ok nélkül, hiszen nemcsak keleti, de nyugati viszonylatban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. És bár úgy tűnhet, felesleges lemenni, hiszen az ott fellépők nagyrésze mind jönni fog a nyáron vagy majd ősszel. Mi azért összeszedtünk néhány kivételt és bemutatjuk azokat az előadókat, akik egyáltalán nem léptek még fel Magyarországon vagy csak idén kerülnek ki minket, DE Romániában még elcsíphetitek őket.

ec
EC

Ha már a kerülgetésekről van szó, rögtön itt a fesztivál egyik fő fellépője, a London Grammar. A nottinghami trió még nem járt hazánkban (pedig a 2014-es Szigetre még bevoltak jelentve) és valószínűleg ez idén sem fog változni.
If You Wait címen megjelent albumuk akkora sikert hozott a zenekarnak, hogy dupla platinás lett és a UK Albums Chart-on elérték a második helyet.

Esti órákban, lehetőleg egy pohár bor társaságában ajánljuk St. Germain-t, aki idén úgyszintén színesíti a Bánffy kastély zenei felhozatalát. A több mint 20 éve zeneileg aktívan működő Ludovic Navarre művészneve talán nem a PSG-ről ugrik be többeknek, hanem az általa képviselt acid jazz-ről, melynek terjesztője többek közt Jamiroquai, az itthon különösen kedvelt Thievery Corporation vagy a fesztivál másik fellépője, Quantic és zenekara:

Szokás mondani, hogy a név kötelez és ez Damian Marley esetében sincs másként. A reggae legenda, Bob Marley örökségét őrző és tovább vivő legfiatalabb fia Damian idén nyerte el negyedik Grammy-díját legfrisebb Stony Hill című albumával, melynek turnéállmásai közé nem tartozik Magyarország (annak ellenére, hogy az elmúlt két évben rendre meglátogatott minket). Zenei nyitottságát mutatja a Nas-sal vagy a SOJA-val végzett közös munka, de a legismertebb mindegyik közül Skrillex nevéhez fűződik.

Tény, hogy korábbi ajánlóban már írtunk róla, de szerény véleményem szerint, ha van előadó, aki miatt legalább egy napra érdemes lesz lelátogatni, akkor az Mura Masa. Nemcsak azért, mert még nem járt hazánkban, hanem azért is, mert az egyik legígéretesebb és legkeresettebb producer a piacon (, amit az idei két Grammy-jelölés is bizonyít).

Plusz 5 hallgatásra érdemes:

  • Fakear

  • Otherside

  • Múm

  • Makoto

Electric Castle
Bonchida, Bánffy-kastély
Július 18.-23.
Jegyvásárlás, egyéb infók