Így fog kinézni idén a Burning Man

Burning Man fesztivál – tudjátok, a fesztivál a sivatagban, aminek a végén a elégetik The Man-t, amiről a rendezvény a nevét is kapta. 2010 óta azonban még egy építményt, a The Temple-t is felgyújtják a szervezők, még több látványt és nagyobb élményt adva így a látogatóknak. Ez utóbbi tervei kerültek nyilvánosságra nemrég.

temple1
The Temple felülnézetből

A sokak bakancslistáján szereplő Burning Man fesztivál, amit 2018. augusztus 16. és szeptember 9. között rendeznek meg a nevadai sivatagban ’96 óta kerül minden évben megrendezésre. Először csak az égő emberalak volt a fesztivál látványossága, azonban már egy másik építmény, a The Temple is leég (tervezetten) a fesztivál végeztével.

temple2
The Temple oldalról

A neves designerek pályázataiból kiválasztott győztes Galaxia projekt építménye egy gigantikus mandala, aminek központi részébe különböző útvonalakon juthatnak be a látogatók, a falakon pedig ott hagyhatják hamar porba hulló üzeneteiket is. A projektet és az építmény Isaac Asimov Alapítvány-sorozata inspirálta, a fesztivál témája pedig az Én, a robot lesz 2018-ban.

temple3
The Temple belülről

További részletek erre.

Burning Man
2018.08.26-09.09.
Nevada
https://burningman.org/