Ma 17 éves az egyik legviccesebb hazai koncertfelvétel

2000. szeptember 15., Debrecen, Metal Fesztivál. Aki ott volt aznap és látta/hallotta, ami a színpadon történt, soha nem felejti el. Szerencsére nagyjából két évvel ezelőtt felkerültek a Youtube-ra is a legendás Ossian koncert dalai, ezért nem lehetünk elég hálásak.

er
fotó: internet

„Mivel a koncert előtt hallottam beszélni Paksi Endrét, és láttam az állapotát, nem számítottam túl sok jóra, és sejtelmeim be is igazolódtak. Olyan részeg volt, hogy a dalszövegek nem jutottak eszébe, csak éppen egy-egy sor minden számból. Először a Sörivók című számot láttam a koncertből, amiből csak a „Sörivó vagyok” refrént tudta elordítani. Hát, láttuk, hogy valóban Sörivó. A szám befejezését a közönség hangos „Szégyeld magad!” kórusa követte, majd belekezdtek a Pokolnál hangosabba. Itt borzasztó hamisan elénekelt néhány sort a szám elejéből, majd a „Nincs meghívó…” sort ismételte a szám végig. Utána körülbelül háromszor konferálta fel a Rocker vagyokat, de hallhattunk egy kis ízelitőt a Rock’n’roll démon cimű új számból is. Nos, úgy sejtem, nem teljesen olyan volt, mint amilyen a végeredmény lesz. Egy idő után azonban a zenészek – akik mindvégig pontosan, jól játszottak – megelégelték a dolgot, és levonultak. „

írta egy akkori beszámoló.

Nem is fűznénk hozzá semmit, hiszen a dalok magukért beszélnek, minden dallama egy-egy (nem túl fényes) csillag a magyar rocktörténelem egén.

Gyerünk!