Ma 17 éves az egyik legviccesebb hazai koncertfelvétel

2000. szeptember 15., Debrecen, Metal Fesztivál. Aki ott volt aznap és látta/hallotta, ami a színpadon történt, soha nem felejti el. Szerencsére nagyjából két évvel ezelőtt felkerültek a Youtube-ra is a legendás Ossian koncert dalai, ezért nem lehetünk elég hálásak.

er
fotó: internet

„Mivel a koncert előtt hallottam beszélni Paksi Endrét, és láttam az állapotát, nem számítottam túl sok jóra, és sejtelmeim be is igazolódtak. Olyan részeg volt, hogy a dalszövegek nem jutottak eszébe, csak éppen egy-egy sor minden számból. Először a Sörivók című számot láttam a koncertből, amiből csak a „Sörivó vagyok” refrént tudta elordítani. Hát, láttuk, hogy valóban Sörivó. A szám befejezését a közönség hangos „Szégyeld magad!” kórusa követte, majd belekezdtek a Pokolnál hangosabba. Itt borzasztó hamisan elénekelt néhány sort a szám elejéből, majd a „Nincs meghívó…” sort ismételte a szám végig. Utána körülbelül háromszor konferálta fel a Rocker vagyokat, de hallhattunk egy kis ízelitőt a Rock’n’roll démon cimű új számból is. Nos, úgy sejtem, nem teljesen olyan volt, mint amilyen a végeredmény lesz. Egy idő után azonban a zenészek – akik mindvégig pontosan, jól játszottak – megelégelték a dolgot, és levonultak. „

írta egy akkori beszámoló.

Nem is fűznénk hozzá semmit, hiszen a dalok magukért beszélnek, minden dallama egy-egy (nem túl fényes) csillag a magyar rocktörténelem egén.

Gyerünk!

Amikor ROCK! – Ossian (Live In Debrecen) szöveg a leírásban!!

13 – Amikor ROCK! —————– [intro] jajjjajjjajajjjajjjajjjajjjajjjajjjajjjajj Öreg rocker vagyok, jajj gyerekek, én annyira öreg rocker vagyok, testvérek, egy, jajj Imádlak, hhahhaa Igyál még Endre, igyál még, igyál egy kicsit Uuuuu Jajj Uuuuu Utolsó lázadót… Egy nyomorult! Azt már játszottuk. Amikor még! Az öreg rokker Jó! Amikor ROCK! Amikor még!