While She Sleeps, The Amity Affliction és ARCHITECTS koncert beszámoló

Kedd este az Akvárium Klubban jártunk Architects koncerten. A két vendégzenekar The Amity Affliction és a While She Sleeps volt. Metalcore kedvelőknek ez egy nagyon ütős lineup, azaz kihagyhatatlan.  Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a koncert előtt három héttel az összes jegy elkelt. Pedig most a szervezők nagyobb helyszínt választottak, hiszen az Architects tavalyi buliján – ami a Dürer Kert-ben volt – sajnos már nem lehetett elférni.

akvk
fotó: Akvárium Klub FB

Egy kis csúszással 19:45-kor kezdett az angol While She Sleeps. A fiúknak április 21-én jelent meg a harmadik nagylemeze „You Are We” címmel, amit a saját stúdiójukban vettek fel, miután az együttes szerződést bontott tavaly a Sonyval. A banda kb. 50 percet játszott. Hallhatóak voltak az új album dalai, korábbi ismert slágerek és még kaptunk tőlük egy Linkin Park cover részletet is Chester Bennington emlékére, a „One Step Closer”-t. Olyan hangulatot hoztak a fiúk, hogy erre mondják, így kell egy koncertet kezdeni. Lawrence Taylor énekes többször is beugrott a közönség közé, sőt a VIP részhez is felmászott és leugrott. Gondoltuk is, hogy ezt nehéz lesz a többi együttesnek überelni.

fotó: Akvárium Klub FB

20:50-kor következett az ausztrál The Amity Affliction. Ők is 50 percet zenéltek. Egy éve jelent meg legutóbbi albumuk „This Could Be Heartbreak” címmel, ami elég mély témát érint, az alkohol- és drogfüggőségről, illetve az öngyilkosságról szól. Erről az albumról is előadtak dalokat, illetve néhány régebbi számot is. Jól zenéltek a fiúk, viszont nem volt olyan energikus, mint az előző fellépő.

asf
fotó: Akvárium Klub FB

22:00 órakor végre elkezdte a koncertet az angol Architects. Ők egy olyan banda, akik az utóbbi időben szinte minden évben jönnek Magyarországra. Tavaly májusban adták ki „All Our Gods Have Abandoned Us” című lemezüket, mely elég sikeresnek bizonyult. Több dalt játszottak az aktuális albumukról, illetve a régeik közül a legsikeresebbeket.

Az alábbi volt a dalok sorrendje:

A srácoknak nem volt könnyű az utóbbi időben, hiszen tavaly elveszítették Tom Searle gitárosukat, viszont ennek ellenére tovább folytatták a zenélést és a turnézást. A fellépésük vége felé Sam Carter énekes beszélt a volt zenésztársukról és elmondta, hogy az összes dalt az ő emlékére adták elő. Brutál jó volt a fellépésük, a rajongók végigtombolták az egészet, természetes az ilyenkor szokásos mosh pit sem maradhatott el. A koncert 23:20-kor ért véget.

akv
fotó: Akvárium Klub Official