Öt koncert, amit ne hagyj ki a 2017-es Uprisingon!

Már csak kevesebb, mint 30-at kell aludni az év legfontosabb közép-európai reggae fesztiváljáig, ideje hát elkezdeni a hangolódást is lassan. Bár nem a fellépők a legnagyobb vonzereje ennek a fesztiválnak (legalábbis számunkra), de azért nézzük csak, kiket hoznak el nekünk idén az Uprising szervezői!

up2017
Uprising 2017
  • Sean Paul

Oké-oké, kezdjük az elején, tudjuk le a kötelező kört. Igen, jön Sean Paul, igen, meg kell nézni. Ha nem lesz jó, max elmegyünk egy 1 eurós sörért, ésaztán? Már úgyis láttuk őt az EFOTTon, igaz? 

A viccet félretéve, ilyen kaliberű „nagy név” még nem járt az Uprisingon, meg kell nézni, hogy egy ilyen kis és barátságos fesztivállal mit tud kezdeni Mr. Paul. Lássuk, nyitottak vagyunk mi mindenre, feelalright!

  • The Wailers

Bob Marley & the Wailers, ismerős? Bizony ám, ez az a banda, aki 1963 és ’81 között együtt zenélt Bob Marley-vel! Nemes egyszerűséggel kijelenthetjük, hogy ők is a részei voltak azoknak az embereknek, akik a reggae-t ismerté tették világszerte, akik felhelyezték ezt a műfajt a térképre. Bob Marley halála óta önálló karrierbe kezdtek és azóta is hirdetik a reggae igéjét világszerte. Kötelező program!

  • Eva Lazarus

Az amerikai születésű művésznő az utóbbi időkben felfelé ívelő pályájának fontos állomása lesz az Uprising. A leginkább hip-hop, reggae, dnb, junge műfajokban utazó hölgy leginkább hatalmas hajkoronájáról ismerhető fel – és persze különleges hangjáról, ami az Amsterdam című lemezét hallgatva egyből magával ragad. Egy fröccs mellett a délutáni napsütésben mindenképp kötelező program a koncertje!

  • Irie Révoltés

Nem-nem, ez nem egy Irie Maffia tribute band! Bár két évvel ezelőtt a magyar Irie is fellépett itt, most a német névrokon érkezik. A 2000-ben alapított, főleg reggae-t, ska-t és punkot játszó zenekar saját bevallása szerint pozitív energiát és tiszteletet próbál közvetíteni felénk, ami bár rettentően klisésen hangzik, mégsem lehet vitatkozni vele. Kellemes kis fenékrázós koncert lesz ez!

  • Nattali Rize

Natalie Pa’apa’a, ahogy más néven is hívják a művésznőt, a messzi Ausztráliából érkezik az Uprisingra. Magával ragadó hangját 2000 óta turnéztatja a világ körül, de közben besegít számos zenekarba is vokálozni. Egy sör mellett, a lemenő nap fényében remek kis hangulatú koncert lehet ez!

Pontos időpontok és helyszínbeosztás még nincsen, de hamarosan elérhetőek lesznek ezek is az uprising.sk oldalon.

Akit persze nem győznének meg a fellépők (amiket alább alaposan kitárgyalunk, leglábbis a legjobbnak ígérkező neveket), olvassa csak el a 2015-ös beszámolónkat, amiben kerek-perec lefektettük, hogy ez lesz az a fesztivál, amire sok-sok évig vissza fogunk járni, annyira klappol itt minden. Ehhez hűen idén is visszatérünk Pozsony külvárosába, Uprising, nagyon várunk már!

Uprising Fesztivál 2017
2017. augusztus 25-26.
Pozsony
Jegyek, egyéb infók erre