Hatvanezren látogattak el az első hétvégén a Művészetek Völgyébe

Idén is közel hatvanezren látogattak el az első három nap alatt a Művészetek Völgyébe. Július 21-23. között, a fesztivál első három napján, harmincezren célzottan a programok miatt érkeztek a Völgybe. Az eddigi jegyeladások másfélszeres növekedést mutatnak a tavalyihoz képest. Péntek, szombat és vasárnap este is megtelt a fesztivál nagyszínpadának nézőtere.

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával megvalósuló tíznapos fesztivál június 30-ig várja a látogatókat. Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja három Veszprém megyei településen, Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A Művészetek Völgyébe idén is közel hatvanezren látogattak el az első hétvégén.

 „Közülük harmincezren célzottan a programokra voltak kíváncsiak, ami azért nagy siker, mert mindössze néhány év alatt sikerült elérni ezt a növekedést: 2013-ban naponta kevesebb mint ezren vettek jegyet kifejezetten a programokra” – mondta el Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál program-és marketingigazgatója, aki hozzátette: az eddigi jegyeladások másfélszeres növekedést mutatnak a tavalyihoz képest.

Így indult a 27. Művészetek Völgye (Kapolcs, 2017)

Így indult a 27. Művészetek Völgye (Kapolcs, 2017) Idén 27. alkalommal nyitotta meg kapuit az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye. A Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden megrendezett tíznapos fesztivál évről-évre színes programkínálattal várja a Völgybe érkezőket.

A fesztivál szinte valamennyi helyszíne teltházas programokkal ment az első három napon. Pénteken koncertezett többek között az amerikai Pink Martini feat. China Forbes a MOL Nagyon Balaton Panoráma színpadon, ahol több ember bulizott, mint a Völgy történetében eddig valaha. A vasárnapi Quimby-koncert alatt is teljesen megtelt a színpad nézőtere; ez volt az első hétvégén a leglátogatottabb koncert. Sokan voltak kíváncsiak ugyanitt a 20 évvel ezelőtti, eredeti felállású Anima Sound System feat. Bognár Szilvia koncertre, és rengetegen buliztak szombaton a 30Y és a Hiperkarma, valamint vasárnap az Anna and the Barbies koncertjén.

ugorj seggest a balatonba #annaandthebarbies #muveszetekvolgye #fesztblog

16 Likes, 1 Comments – @fesztblog on Instagram: “ugorj seggest a balatonba #annaandthebarbies #muveszetekvolgye #fesztblog”

Idén visszatért Kőbánya Önkormányzata támogatóként, és sikerült életre hívni a Kőbánya Udvart, ahol eddig minden este teltházas koncerteken bulizhatott a közönség. Itt lép és lépett fel a Bohemian Betyars, Váczi Eszter és a Quartet, a Póka Egon Experience, a Budapest Voices, a Lóci játszik és a Margaret Island is.

Az idén már harmadik alkalommal megnyitó Momentán Udvar legtöbb eddigi esti programja teltházzal ment és a következő napokban is bőven kínálnak csemegét; a társulat főhősei lesznek: Dolák-Saly Róbert, Ganxsta Zolee és Zacher Gábor is. Az utolsó délután az óriási nagyobb népszerűségnek örvendő ’Azt meséld el Pista!’ előadással érkezik Mácsai Pál.

Az idén új helyszínnel jelentkező Szirtes Edina Mókus udvarában volt olyan előadás, amelyet követően a közönség hét alkalommal kért ráadást, a Muharay Udvar programjai alatt pedig sokszor az utcán is kígyózik a sor. Nagyon népszerű a több civil szervezet összefogásával működő Művészetek Zöldje, ahol szombaton például a 30Y zenekar frontemberével, Beck Zolival közösen kézműveskedhettek a látogatók.

Vadonlesünk a 30y-al #30y #muveszetekvolgye #fesztblog

44 Likes, 1 Comments – @fesztblog on Instagram: “Vadonlesünk a 30y-al #30y #muveszetekvolgye #fesztblog”

Nagy sikert aratnak a közönség körében a Magyar Nemzeti Filmarchívum szervezésében a kapolcsi Kastélyban vetített filmritkaságok, a rég látott reklámok és filmhíradók. Különleges látványt nyújt a kapolcsi evangélikus templom, ahol minden este színes fényfestésben gyönyörködhetnek a fesztiválozók.

Színes kapolcsi éjszakák #muveszetekvolgye #fényfestés #fesztblog

41 Likes, 2 Comments – @fesztblog on Instagram: “Színes kapolcsi éjszakák #muveszetekvolgye #fényfestés #fesztblog”

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

1200 program az idei Művészetek Völgyén Július 21-30. között kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a 27. Művészetek Völgye Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A tíznapos fesztivál közel 1200 programmal és produkcióval - köztük koncertekkel, színház...
Nézőcsúcs a Művészetek Völgyében Ma este zárja kapuit a 27. Művészetek Völgye. A fesztivál második hétvégéjén, pénteken és szombaton is megtelt a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad előtti tér. Idén összesen 200 ezren fordultak meg a fesztivál 10 napja alatt. A jegyes látogatók szám...
Retrospektív: Ilyen volt a Völgy első hétvégéje Mi így láttuk a Művészetek Völgye első három napját, kicsit megkésve, az élményeket feldolgozva, most beszámolunk róla. Idén rendezték meg 27. alkalommal a Művészetek Völgyét, melynek hosszú idők óta már „csak” Kapolcs-Vigántpetend-Taliándörögd hárma...