Hatalmas diszkó a Grupiban – Robbie Williams és az Erasure elé

Hatalmas buli kerekedik a Fradi pályán kereken egy hónap múlva!

Olyan esemény lesz ez, amikor nem érdemes későn beesni, hiszen a warm-up show, legalább akkora királyság lesz, mint maga Vilmos Róbert herceg.

Hagyom magam, hogy szórakoztassatok srácok, keményen.

A Depeche Mode majd Yazoo alapító Vince Clarke 1985-ben hozta össze az Erasure-t Andy Bell-el közösen. A Wonderland az (Oh L’amour-al élen) térdre kényszerítette a new waves, szinti popos, ‘diszkó’-kedvelőket.

Eltelt 32 év, kijött még 16 album (idén májusban a ‘A World Be Gone‘), szóval nem tétlenkedtek, pedig nem is volt mindig aktív a duó.

Andy Bell ezer éve nyíltan meleg, az LGBT közösség nagy ikonja. 2004-ben jelentette be, hogy 1998 óta HIV pozitív, élete párja 2012-ben hunyt el. Andy-t nagyon megviselte, de  nem zárkózott be, még jobban a zene felé fordult.

fotó: youtube

Robbie biztos élvezi a velük való turnét, anno elmondta mennyire imádott Neil Tennant  társaságában lógni (és bejutni mindenféle non public klubba), de nemrégiben Rufus Wainwright is kiemelte, mennyire remek és inspiráló volt a Robbieval a közös munka, Elton John pedig a hírek szerint a drogtól segített neki megszabadulni.

Az Erasure-től tizenegy dal várható, de ez olyan masszív slágerparádé lesz, hogy csak győzzük pirosra tapsolni a tenyerünk.

01 Erasure- Oh L’Amour HD (Live Boston 2014)

BOSTON, MA – House of Blues 27/sep/2014

Robbie Williams. Az is ismeri, aki azt hazudja, hogy nem ismeri. Nem lehet nem belefutni.

43 évesen is szexszimbólum, a szórakoztató ipar egyik csúcsterméke legnagyobb alakja, tökéletes zenebohóc, popikon.

A Stoke-on-Trent-i Robbie már kölyökként bekerül a New Kids on the Block angol kihívójába, a Take That-be, tizennyolc éves amikor kijön az első lemezük, tizenkilenc amikor a világ leborul a lábai elé a Everything Changes megjelenése után.

24 éve világsztár.

1995-ben megjelenik a Nobody Else, de Robbie fél lábbal kint van a bandából. Két lábbal viszont a drogok és piás üvegek közt gázolt. Nem tett jót neki, hogy az oasis tagjai körül pörgött (hasonló zenét képzelt el magának, mint amit a Gallagher testvérek csináltak, aztán elcsitult a nagy cimbizés, miután Liam lenyúlta Robbie csaját, Nicole Appleton-t).

fotó: robbiewilliams.com

’95-ben ki is lép majd 2010 nyarán tért vissza fiúkhoz. Na, az nem volt semmi.

A Gary Barlow-val közös enyelgős Shame videó megalapozta az új közös album, a Progress sikerét, de a turné minden képzeletet felülmúlt. Nyolc Wembley koncert, zsinórban. (8!!!) De nyolcszor megtöltötték a Manchester City stadionját is.

A turné Nagy-Britanniára fókuszált, e mellett három német, egy olasz, egy dán és egy holland fellépésük volt.

A setlist úgy épült fel, hogy a Robbie korszak utáni lemezekből játszottak el ötöt, jött RW szóló sláger (naná, Williams talán nagyobb brand lett, mint a TT), majd jöhetett a közös szakasz.

A turné után megint a szólókarrierje felé fordult — tizenegy nagylemeze jelent meg, ez a tizenkettedik nagyszabású turnéja —, ami egy masszív slágerparádéval teletömött koronggal, a Life thru a Lens-szel indult el 1997-ben.

Az I’ve Been Expecting You brutális folytatás 13 hónappal a debütálás után, a 2000-es Sing When You’re Winning-be meg gyakorlatilag nem lehet belekötni.

2001-es nagyrészt feldolgozásokat tartalmazó szving lemez, a Swing When You’re Winning pedig megnyert neki nem egy olyan hölgyet embert, aki nem feltétlenül a könnyedebb pop rajongói.

Azóta tökéletes lemezt nem sikerült kihoznia, de nincs mit szégyenkeznie (az állandó szerzőjével, Guy Chambers-szel való ideiglenes szakítása sem volt zökkenőmentes). A sorlemezek mellett olyan finomságok is kijöttek, mint a Under the Radar Vol. 1 (amelynek nemsoká jön a folytatása).

2006-óta van együtt párjával Ayda Field-del, 2010-ben házasodtak össze (egy kislányuk és egy kisfiúk született), az élete rendben (drog, pia a háttérbe szorítva), Gary Nuttall feni a pengetőit, Chambers is visszatért. Másfél óra garantált szórakozás.

Aki látta már azért, aki nem azért jöjjön el az Üllői útra! 

2006-ban így, legutóbb 2015-ben pedig így láttuk Robbie művészetét.

Jegyeket errefelé lehet még bezsákolni.

fotó: robbiewilliams.com