VOLT Fesztivál kedd, avagy A Nap, Amikor Magyarországon Fellépett A Linkin Park

A VOLT Fesztivál 0. napi húzónevének számító Linkin Parkot senkinek nem kell bemutatni. Tulajdonképpen az ezredforduló összes mérsékelten lázadó tinédzsere a Hybrid Theoryn és a Meteorán nőtt fel, de a közelmúltban megjelent One More Light már nem aratott osztatlan sikert, mint az előbbi albumok. A bennünk élő 14 éves egykori kedvenc zenekarát két héttel korábban a Nova Rockon is megcsodálhattuk, azóta a setlisten sem sokat variáltak és sajnos a koncert összességéről is nehéz sokkal pozitívabban nyilatkozni..

voltbbb
fotó: VOLT FB

De kezdjük az elején: a helyszínre érkezésünkkor a pár éve feloszlott, de jó LGT-ként csakmost, csakegyszer összeálló magyar metál(?) banda, a Subscribe zúzott a kisebb, de azért még így is elég nagy színpadon hogy simán rávették az első sorban állókat már kora este egy kis körbe futkorászós circle pit-re. Mivel ehhez még túl kicsi volt a bevitt sör/eltelt idő aránya, így inkább biztonságos távolságból hallgattuk a dallamos hörgést.

voltfbb
fotó: VOLT FB

Fél 8 magasságában már elkezdték megközelíteni a lightosabb LP rajongók is a Szent Helyet, ahol a hősök (nem Hősök, csak hősök) nemsokára fellépnek majd. Bár a hardcore fan-ok már délután 4 óta ott ültek az első sorban, de ezidőtájt, mi is jobbnak találtuk ha elkezdünk egy kivetítőhöz közeli helyre orientálódni mielőtt eltapos minket a Numb-ra éhes fesztiválozó nép, mint Mufasat az antilopok (gnú-k?).

voltfbbb
fotó: VOLT FB

Elegáns, 10 percnyi késéssel érkezett a színpadra a Linkin Park, ezzel a kis csúszással pedig sikerült elérni, hogy a fangilr-ök fele a sikítástól berekedjen (ami nem volt gond, a másik felük bőszen visított fejhangon továbbra is). Belevágtak az első dalba, viszont a hangosító vagy nem szereti a pop-metált vagy csak rendkívül rossz napja volt, mivel olyan hangerővel szólalt meg a Talking to Myself mintha valaki úgy 50 méterről a telefonjáról játszaná. Szerencsére idővel ezen sikerült valamelyest javítani, így nem kellett végig morognunk a koncertet.

voltfb
fotó: VOLT FB

Linkinék új és régi számokat vegyesen játszottak, mint a Nován, mondanom sem kell az utóbbiak esetében jóval lelkesebb volt a soproni közönség. A nickelsdorfi fellépéshez képest kellemes csalódás voltm, hogy Chester egy biztonsági őr kíséretében lejött a színpadról és az első sorban állókkal pacsizott. Ennek ellenére sok újdonságot nem lehetett felfedezni a nickelsdorfi koncerthez képest, tessék elolvasni az akkori beszámolót.

Az LP koncert tömegének eloszlása után táplálékot és sört vettünk magunkhoz, hogy aztán a Budapest SwimPadig (micsoda fantasztikus színpadnév!) meg se álljunk, ahol a méltán hírhedt Soerii & Poolekék sokkolták a népet. Volt a színpadon életnagyságú csirke, topless smároló táncos csajok, felfújható buzogányok, és Supernemes Papp Szabi is (mondjuk tegye fel a kezét, akit ezek közül akár egy színpadi kellék is meglepett). Miután meghallgathattuk a Maximális extázis című számot, éreztük hogy innen nincs hova tovább fokozni a bulit, úgyhogy jobbnak láttuk inkább minimalizálni a bennünk dúló extázist és hazafelé vettük az irányt, hiszen holnap is van még nap!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Fatboy Slim visszatér a VOLT-ra Járt már párszor a VOLT-on Fatboy Slim, így nem véletlen, hogy idén, a 25. fesztiválra is visszatér hazánkba a nagymúltú DJ-legenda. A ZP-pörgések kötelező tartozékának, a Rckafeller Skank atyjának június 26-án este jön majd el az ideje, aznap este l...
Ez a nem semmi: a Linkin Park nyitja meg a VOLT-ot! Jövőre már negyed százados, vagyis 25 éves lesz a VOLT Fesztivál. Ennek megfelelően a szervezők igyekeznek valami igazán nagy dobással indítani a fellépők sorát a 2017-es VOLT-ra. Nem árulunk el nagy titkot: ez sikerült is, hiszen a mai bejelentés al...
Itt a 25. VOLT aftermovie-ja Megérkezett az idei, 25. VOLT Fesztivál aftermovie-ja, ahol többek között olyan fellépők voltak jelen, mint a Linkin Park, Imagine Dragons, Martin Garrix, Ellie Goulding és sokan mások. Emlékezzünk csak! Hat nap majd' hat percben, s valahol mi is ben...