VOLT Fesztivál, a záró felvonás – beszámoló a szombati napról

Amennyire vártuk, olyan gyorsan el is telt a VOLT Fesztivál. Az utolsó nap is tartogatott nekünk jó programokat. Sajnos a kora reggel nem indult túl jól, hiszen szakadó esőre ébredtünk. Szerencsére mire Sopronba értünk szép napsütéses, kicsit felhős, kellemes idő fogadott minket. Bár maradt volna ilyen egész nap.

voltfb
Fotó: VOLT FB

Az első koncert, amit megnéztünk az Animal Cannibals volt. 16 órakor kezdték a koncertjüket a Telekom Nagyszínpadon. A fiúk nagyon jó bulit csináltak. Szinte mindenki táncolt és énekelt a közönségből. Nekem ők személyes kedvenceim az első lemezük megjelenése óta. Jó volt velük kicsit nosztalgiázni. Ricsipí és Qka MC ugyanolyan viccesek, mint kb. 20 évvel ezelőtt, talán sosem fognak megkomolyodni, de nem is baj, hisz ilyennek szeretjük őket. Előadták a legnépszerűbb dalaikat: Péntek, Budapest Nyáron, Minden változik, Északon, délen, Fesztivááál, Takarítónő, Kérek egy puszikát, stb. Aztán visszataps után következett a Veszélyes az út hazafelé.

acfb
fotó: AC FB

A koncert után VOLT-os párnákat osztogattak és párnacsata következett. Bár többen leléptek a csata előtt a megszerzett párnával.

Átmentük a Budapest2017 Swim-Pad-hez, mert 18:30-kor kezdett ByeAlex és a Slepp. Meglepően sokan összegyűltek már addigra a színpad előtt. Alexéknek 2017. június 9-én jelent meg Szív(sz)Kill című új albumuk, melyet, mint ahogyan a megelőző albumukat is az őszinteség, a humor, illetve a könnyen megjegyezhető dalszöveg jellemez. Hallhattunk tőlük dalokat az új albumról (Nehéz vagyok, Részeg, Bababó), illetve a régebbi slágereket is (Az én rózsám, Hé Budapest, Elvis(z), 30). Természetesen a legutolsó nóta, a legsikeresebb és a YouTube-on a legnézettebb videójuk, a Még mindig volt. Az egész koncert alatt végig jó hangulat volt, a végére már szinte mindenki ugrált.

bfb
fotó: ByeAlex FB

Az est fő fellépője az Imagine Dragons volt, akik 21:00 órakor kezdtek a Telekom Nagyszínpadon. Sajnos az idő nem nekünk kedvezett, mert mire kezdődött a koncert, elkezdett esni az eső. Még az első pár dalnál el lehetett viselni, mert csak csöpögött az eső, viszont kb. a 3. dalnál már szakadni kezdett. Persze a felkészültebb fesztiválozóknál volt széldzseki, esőkabát, aki viszont már nem tudott tovább az esőben állni, behúzódott lehetőleg fedett, vagy részben fedett helyre, ahol még a kivetítőn tovább tudta nézni a koncertet.

idfb
fotó: Imagine Dragons FB

2017. június 23-án jelent meg Evolve című harmadik stúdióalbumuk, melyről hallhattuk a Whatever It Takes, I Don’t Know Why, Believer és a Yesterday című dalaikat. A fiúk az alkalomhoz illően a Thunder című dalukkal indítottak a közönség nagy örömére, szintén a legutóbbi albumukról. A szakadó eső ellenére az együttes végignyomta a másfél órás műsorát és a legtöbb rajongó el sem mozdult a helyéről. A közönség végigtombolta a műsorukat. A koncert tökéletes befejezéseként az utolsó dal mi más is lehetett volna, mint a Radioactive.

A Setlist a következő volt:

Aztán kezdett csillapodni az eső és célba vettük az OTP Junior – Petőfi Rádió Nagyszínpadot, ahol 22:40-kor a Halott Pénz adott koncertet. Napjainkban ők az egyik legnépszerűbb magyar együttes. A pocsék idő és az egyre nagyobb sár ellenére is rengetegen voltak a koncerten és mindenki kívülről fújta a dalaikat. Több mint egy órás szettet adtak elő, a legismertebb dalaikkal.

VOLT❤️ #halottpenz #sopron #voltfesztival #fureszzsoltfoto

Dávid | Halott Pénz (@dedmani) által megosztott bejegyzés,

Amit még érdemes volt megnézni az este végén a Knife Party, mi már ezt sajnos nem tudtuk megvárni.

Ezzel véget is ért a VOLT, de a fesztiválkedvelők ne búslakodjanak, hiszen pár nap és kezdődik a Balaton Sound.