A zenén túl – Fishing on Orfű beszámoló 2. rész

Előző cikkünkben végigvettük az idei, jubileumi Fishing zeneileg is fontosabb pillanatait. Azonban mindenki nagyon jól tudja (aki nem egy barlangban élt az elmúlt 10 évben), hogy az orfűi fesztiválozók élete nem csak zene, hanem annál sokkal több. Az idei FOO-n talán minden eddiginél több volt az OFF program és az egyéb lehetőség, ezeket néztük meg most.

dfa
fotó: FOO FB

Szóval, a zene felhozatal után pedig vonjuk le a további konklúziókat is:

Az Oszkár/BlaBlaCar roppant hasznos.

Oda-vissza sofőrnek-utasnak megéri, pláne, ha a cél Orfű. Mi is megnéztük, hogy tudnánk eljutni tömegközlekedve… de nem… semmi értelme… Gyorsabb, egyszerűbb, szebb, okosabb, klimatizáltabb, meg kényelmesebb a tempó, meg odaérsz, sötétedésig keresel, egy a bejárattól csak 3 km-re lévő parkolóhelyet, aztán megpróbálsz fél 10-kor sötétben sátrat állítani, a „hol nem lesz 40 fok reggel 6-kor” feng-shui-ja szerint, amiről másnap kiderül, hogy természetesen elk.rtad. Na jó, talán utasnak lenni mégis picit egyszerűbb.

„Csucsu” (a tókerülő kisvonat) minden olyan fesztiválozó legjobb barátja, aki

  1. nem szándékozik lesétálni a véralkohol szintjét, vagy
  2. már egyébként is rákvörösre égett a vízben és árnyékba húzódna, vagy
  3. unatkozom/részeg vagyok/elvesztek a haverjaim/csak úgy megyek egy kört, vagy
  4. túl messze parkoltam a bejárattól (ezúton is „Köszi Csucsu!”, hogy akár 10 méterenként is megálltál a kedvünkért)

Természetesen voltak a Camping területén kívül eső programok is, de egy csobbanásra sem kellemes mindig lemászni a tóhoz, nemhogy még vonatozni. Őszintén szólva nem tudom, hányan használhatták eredeti rendeltetése szerint Csucsut.

fotó: Fishing FB

A kis busz a strand és a Camping között.

A busz pici és nincs klíma, de ez nem is baj, a járat sűrű, a buszos bácsi egy angyal, és az út sem hosszú de… igazából a stranddal volt némi kommunikációs defekt. Mármint a campingnél strandos szórólapot osztó lányok és a strand kiszolgáló személyzete között elvesztek a „300Ft-os 30cm-es lángos” és a „min. 2000 Ft-os cech esetén ingyen pálinka” információk az éterben. Ami túlélhető, de mi sérelmeztük, hogy szombaton erről semmit nem tudtak a strandos lányok, pedig tele volt a táskám a reklámanyagukkal. Mindegy, „no para, azért bekentünk egy-egy lángost” a kis tó partján, ahol nézelődsz, hogy strandolók, fa, fű, strandolók, fa, fű, aztán egyszer csak nyúl… nem viccelek, a kis tóban volt egy kis sziget, egy kis nyúllal, körülötte kis békákkal, meg kis tobozokkal. Megtaláltuk Liliputot, a kis lángosok országát…

Külön szeretném kiemelni a mosdók állapotát.

Egyszerűen hihetetlen, hogy milyen kulturált szinten voltak képesek tartani a mosdókat. Személy szerint, az épített vizesblokkokról tudok nyilatkozni, hogy pacsi a takcsi néniknek, igazi hősök, volt ahol napjában 3-szor is megfordultak, hogy feltöröljenek és feltöltsék a papírkészleteket. (Mindenki, aki azt gondolja, hogy túlzok, az nem járt az Aquapark bejáratánál lévő nyilvános WC-ben.)

fotó: Fishing FB

Azért jó felelősségteljes felnőttként fesztiválozni, mert okosabban bánsz a büdzséddel és sokkal olcsóbban tudsz berúgni.

A fesztivál árai hozták a megszokottakat. Aki minimál költségvetéssel kívánta kihozni a kaját az aluljárós áron kapott Fornetti-t és 500 pengő magyar forintért „mindent bele hot-dog”-ot, ami már majdnem főtt ételnek számít, ha kicsit hunyorogva és messziről nézzük.

A bor korrekt 300 HUF/dl egyen árban futott, aminek nagyot dobott az értékén, hogy „sétálópalackban” is hozzá lehetett jutni, hiszen, minimálisra csökken annak az esélye, hogyha felborulnál, megszökjön a fröccsöd. Illetve pár korty elpusztítása után a tóban úszkálhat melletted hű társad.

fotó: FOO FB

Állati nehéz úgy berúgni, hogy a sátor a koncert és a fröccsöd között hegyet kell másznod.

Ezúton szeretném megjegyezni, hogy merő isteni csodának tartom, hogy a köveken/deszkákon/homokon/sárban közlekedő, (sok esetben konstansan erősen illuminált állapotban lévő) „Mutants kemping” lakói élve átvészelték a fesztivál teljes időtartamát. Igazi kis hegyikecske csapat alakult ki, akik napi sokszor, oda-vissza megmászták a közel 2 emeletnyi kavicsos lépcsősort a sátrakhoz, plusz még azt a párszáz fokot ami a fesztivál területén volt található. Mind alkoholban, mind hőmérsékletben, mind lépcsőben…

fotó: FOO FB

Természetesen a terep adott, ez nem a szervezők hibája, viszont ügyesen megemeli így a fesztivállakók fogyasztását, ahogy egyre többet és egyre messzebb kell túrázniuk a fesztivál ideje alatt.

Lehet, hogy jól érzik azok, akik úgy gondolják, hogy a Fishing kinőtte Orfűt? Na de Orfű nélkül nincsen Fishing! Leginkább jó ez így, ahogy van.

Isten éltessen Bandi! Jó volt az elő-szülinapi bulid! Jövőre ugyanitt?

Hamarosan érkeznek képeink is a fesztiválról!