Rekord idő alatt, máris teltházas az idei Fishing on Orfű!

A jubileumi, 10. Fishing on Orfű Fesztiválra idén rekord idő alatt elfogyott az összes jegy és bérlet, így már a fesztivál kezdete előtt kikerült a MEGTELT tábla a Panoráma kemping kapujára.

foo
FOO

Azonban nem kell elkeseredni, ha esetleg valakinek még nem lenne jegye, érdemes lesz a fesztiválon kívül is Orfűre látogatni idén. A szervezők idén izgalmas külső helyszíneket működtetnek Orfű központjában, amelyek a „külsősök” számára is látogathatók és teljes, egész estés szórakozást ígérnek. És mindezt mindössze 10 perc sétára a fesztiváltól!

Az Orfű központjában elhelyezkedő Muskátli udvar és a Medvehagyma Ház lesz a két központja a Fishing külső programjainak. A Muskátli étterem mögötti udvar a fesztivál ideje alatt FOO Színházkertté változik, és napi két előadást kínál az érdeklődőknek. Itt lesz Mácsai Pál, Tenki Réka, de jön a Kapa-Pepe páros is: pénteken Katona Lászlóval, szombaton pedig Thuróczy Szabolccsal egészül ki a Mucsi-Scherer duó. Fellép a L’art pour l’art Társulat és a Baltazár Színház is hoz egy üde komédiát.

A szintén a faluközpontban található Medvehagyma Ház egy izgalmas összevont helyszín lesz: reggeltől kora estig ez lesz a Gyermekbirodalom professzionális gyermekmegőrzéssel, gyerekprogramokkal, bábjátékkal, árnyjátékkal, interaktív irodalmi műsorral, filmvetítéssel – a helyszínt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közösen működtetik a szervezők. Itt ad gyerekkoncertet Dolák-Saly Róbert, de meghallgathatunk Fishinges fellépőket (Pásztor Anna, Papp Szabi, Takács Zoltán Jappán) is, hogyan élik meg a gyermeknevelés kihívásait. A Mindenki c. Oscar-díjas rövidfilm után beszélgetést is tartanak Léder László pszichológussal.

foo
FOO

A Medvehagyma Ház estére Fonó Zeneudvarrá változik, ahol a hazai folk- és világzene legérdekesebbjeit csíphetjük el: a festői szépségű tóparti stégen megépített színpadon fellép Lajkó Félix, Dresch Mihály, a Parno Graszt, a Zoord, a Góbé, a Cimbaliband, valamint Kollár-Klemencz László. Délutánonként érdekes szabadegyetemi előadásokkal, majd családi koncertekkel (Ürmös család és Szalonna, Berecz család, Karaván Familia, valamint Csoóri Sándorék) találkozhat az érdeklődő, hogy aztán folkkocsmába, zárásként pedig táncházba csöppenjen, akinek úgy tartja kedve.

Fontos még, hogy lezárult a Nagyszínpad névválasztásának szavazása is, ami idén egy házikedvencről, Beck Zoli kutyájáról kapta a nevét. Találkozzunk hát Lovasi András 50. születésnapi koncertjén a Kacat Nagyszínpad előtt!

Részletes program erre.