Az idei nyarat is Orfűn indítjuk

Hamarosan belecsapunk az idei lecsóba is – indul a hazai fesztiválszezon, rögtön az elején az egyik örök kedvencünkkel, a Fishing On Orfűvel. Hiszen hol is lehetne jobban megünnepelni, hogy végre vége a vizsgáknak/sulinak/tavaszi hajtásnak a melóban, itt a nyár, happiness és sunshine, mint Orfű már talán túl sokszor is emlegetett szépségű tópartján. Bár a motivációs tényezők az évek során nem sokat változnak, azért van egy-két újdonság is, lássuk hogy miért is kezdjük a fesztiválszezont idén is Orfűn!

foo
FOO

Az orfűi táj szépségének, nyugodtságának, a falu barátságosságának ecsetelésétől idén eltekintenék – sok újdonságot nem tudok mondani ez ügyben, a helyzet Orfűn változatlan. Illetve amúgy is már milliószor leírták a Pécs melletti községgel kapcsolatban az összes pozitív jelzőt, így ezek újbóli felsorolásával nem untatnám az olvasót.

Nézzük inkább a tartalmat a remek külső mögött, lássuk a programokat! Kezdjük a nem hagyományos, a Fishingre oly jellemző OFF programokkal. Idén is indulnak a szokásos sör és fröccstúrák, viszont ezek nagyon gyorsan betelnek, csapjatok le a helyekre mihamarabb! Ha nem hiszitek el, hogy ez tényleg egy jó program (“ki akar túrázni, amikor egy helyben ülve is lehetne fröccsözni?”), akkor olvassátok el beszámolónkat a három évvel ezelőtti fröccstúráról!

Áj láv Orfű! – avagy szürreális élmények az idei Fishingen

Vagy a tavalyelőttiről:

Orfű mi vagyunk – ilyen volt az idei Fishing On Orfű

Vagy a 2010-es túráról:

Hosszúlépés turné

Kell még bizonygatnunk, hogy ez tényleg egy jó móka? A Fröccs és sörtúrák mellett lesznek még sportprogramok, barlangtúra, sárkánytúra, illetve idén rengeteg egyéb program lesz a faluban is, minden nem zenei programról megtaláljátok az infókat erre.

És akkor térjünk is rá a nyári fesztiválok kvintesszenciájára, a legfontosabb összetevőre: a zenei programokra. Az idén egy házikedvencről, Beck Zoli kutyájáról elnevezett Kacat Nagyszínpadon Lovasi András születésnapi koncertjével indul majd a fesztivál, a többi napokon pedig fellép itt többek között a hiperkarma, a Vad Fruttik, a 30Y, Péterfy Boriék, a Quimby és a Kiscsillag is.

foo
FOO

Idén is lesz több külföldi fellépője is a fesztiválnak, például amerikából érkezik majd a Red Fang együttes, akik a 2. Nagyszínpadon lépnek majd fel szerda este. Rajtuk kívül még erre a színpadra érkezik a Supernem, a Biorobot, Ivan and the Parazol és Ganxsta Zolee-ék is.

A szokásosnak hazai fesztiválfelhozatal mellett még igazi különlegesség lesz a pár éve létező Víziszínpad programja, aminek sikere egyszerűségében rejlik: van egy stég a tó közepén, délután pedig kiáll oda egymás után három banda, játszanak egy jót, oszt jónapot. Lesz Mocsok 1 Kölykök, Soerii és Poolek, Bohemian Betyars és még egy csomó más banda. Hangulatos, sörözős, fürdős, jókedvű program, kihagyhatatlan.

foo
FOO

Emellett meg kell még említeni a Tűzhöz Közel helyszínt, ami idén debütál, Lóci Játszik, Hó Márton, és egyéb akusztikus programokkal. Minden a zenei eseményekről erre, érdemes böngészgetni az összeállítást.

Szóval már nincs sok hátra a június 20-i rajtig, találkozunk Orfűn! Ha addig is hiányozna a Fishing feeling, csekkoljátok az elmúlt évekből összeállított elég tisztességes archivumot, ahol rengeteg koncertfelvételt csekkolhatunk a az elmúlt fesztiválokról.