Itt a Bánkitó teljes zenei programja!

Ez lesz aztán a multikulti fesztivál! Lesznek itt brit punkok, izraeli popcsajok, orosz DJ és észt gitáros, plusz a magyar zene legfontosabb bandái! Emellett tó, napsütés, családias hangulat és a bánki táj. Ez a Bánkitó, a legnagyobb magyar kisfesztivál, 2017-ben. A fő téma idén a korrupció, aminek semmi köze a május 15-ig akciósan kapható bérletekhez!

Bánkitó

A Bánkitó Fesztiválon már nem csak a legizgalmasabb magyar bandák fogják a tó környékét élettel megtölteni. A Bánkitó fontosnak tartja, hogy a kelet-közép-európai régió wannabe nagyszínpados és már befutott bandái is teret kapjanak. A megszokott hazai szelekció mellett így idén több feltörekvő és már feltörekedett külföldi zenekarral bővül a fellépők listája, ami egyebek mellett az észt Intsikurmu fesztivállal és a BUSH-sal (Budapest Showcase Hub) együttműködve készült el.

Valószínűleg a fesztivál két legdurvább koncertjét a brit Slaves és a német The Picturebooks fogja adni, hogy a Bánkitóból Pánkitó legyen egy éjszakára. Mindeközben a magyar vonalról sem feledkeztek meg a szervezők. Mint minden évben, most is érkezik majd a Middlemist Red és ismét jön a Zságer-Genser páros Changing Grey-re keresztelt elektronikus live-actje is. Ugyancsak a visszatérők táborát erősíti a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Csaknekedkislány és a Ricsárdgír is, akik a Tószínpadon fogják majd adni a nyári naplemente-alá-valót.

Argo Vals – Uni / Album “Nokturn”, 2015

Video by ©Roland Seer Music by ©Argo Vals Mandelbulb render: Kuldar Leement vimeo: https://vimeo.com/142616454 Special thanks: Kristin Pärn, Miina Seer, Taavi Oolberg, Karl-Eerik Hiiemaa, Kaie Olmre, Jaan Jaago, Henri Roosipõld, MTÜ Eesti Muusika Eksport, Eesti Autorite Ühing Roland: “Argo rääkis mulle juba 2 aastat tagasi, et ma võiksin talle video teha.

Az észt Argo Vals – legújabb kislemezét a KEXP mutatja majd be – a Bánkitó és az Intsikurmu fesztivál együttműködésének keretében jön a tóra space-gitárral és szétdelayezett improvizációval. Cserébe a Fran Palermo-t küldjük hozzájuk, akiknek azért szerencsére lesz idejük nálunk is újból fellépni és bemutatni az új albumuk. Az észtek mellett a csehek is képviseltetik magukat a DIV I DED zenekarral, akik a BUSH szponzorálásában érkeznek, itt is erősítve a #newkidsfromtheblock vonalat.

Ugyancsak a hazai visszatérők táborát erősíti majd a Bohemian Betyars, az Anima Sound System az új albumukkal, a Zagar az új produkciójukkal és a Panel Surfers is. A társadalomkritikus hip-hopot szeretőknek sem kell csüggedniük, hisz Bankos mellett Bobafettet is sikerült meggyőzni, hogy mint 2015-ben, most is jöjjön haza nyáron egy koncertre az S*10 sátrába.

Bobafett – Trumplistészta Lipsilégzsák

szöveg: Bobafett zene: szárnyasfejvadász letöltés: http://www.filedropper.com/trumplisteszta

Végül, de nem utolsó sorban valószínűleg az idei Bánkitó legmeglepőbb zenekara az izraeli A-WA lesz; három arab zsidó nővér, akik Habib Galbi című slágerükkel már keresztülszántottak a Közel-Keleten.

De nézzük az elektronikus zenei felhozatalt is!

Idén sem marad elektronikus zenei helyszín nélkül a Bánkitó. A Déli Színpadra keresztelt új helyet a Lost Minute-ból már jól ismert Naga és Peter Bernath kurálják és a legmenőbb pesti és vidéki buliszervező csapatok képviseltetik majd magukat a Deepfields-től a Technokunston át a LavaLava-ig. Az első hazai Boiler Room bulit megtáncoltató Route 8 és Imre Kiss mellett az orosz Doyeq élő szettje is le van már fixálva. A fesztivált a minden évben visszatérő Bernáthy Zsiga zárja majd.

Persze nem csak a Déli Színpadon lesznek a főszerepben az ütemek. Jön még az osztrák Elektro Guzzi is instrumentál technójukkal és az S*10 színpadon idén is lesz UFFALO STEEZ. Emellett a Tilos Rádió a Robur csapatával hozza majd a tavalyi igazi tilosos feelinget. Break, hiphop, funk, RÉV.

Akciós jegyek még május 15-ig kaphatóak, errefelé.