Csak semmi extra! – Csütörtökön érkezik a Cure

Már csak kevesebb, mint két nap választ el minket a legendás angol banda, a Cure budapesti koncertjétől.

the cure
The Cure

Robert Smith és csapata Bécsből érkezik hozzánk a buli napján. 8 kamion és 4 busz szállítja a koncert felszerelését Európán belül, az építést kora reggel kezdik az Arénában, az utazóstáb munkáját itthon 69 magyar segíti, ebből 7 technikus a buli alatt is folyamatosan dolgozni fog. A színpad teljes szélességében egy óriási kivetítő adja majd a hátteret, a 200 négyzetméteres pódiumot mögött.

A zenekarnak nincsenek extra kérései, az öltözőbe szinte puritán berendezést kértek, csak pár széket, egy asztalt és egy tükröt. Nem utazik velük saját szakács sem, minden városban helyi ételeket és italokat fogyasztanak. Annál igényesebbek a koncertjük kapcsán, délután másfél órás próbát tartanak a helyszínen, és minden fellépésüket felveszik egy kamerával a keverőtől, kizárólag visszanézés céljából, hogy azt lássák és hallják, amit a rajongók is, és az esetleges hibákat a következő fellépésre ki tudják küszöbölni.

The Cure – All I Want

From Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me – 1987. ‘All I Want, is to be with you again.’

A zenekar tényleg mindent belead, 3 órás koncertre lehet készülni, az este folyamán körülbelül 30 szám fog elhangozni. Hogy mely számokra lehet számítani? Nehéz megválaszolni, mondhatnám, hogy akármelyikre, de statisztikákat tekintve nagy eséllyel elhangoznak ezek a dalok is: Lovesong, Just Like Heaven, Boys Don’t Cry, In Between Days és a Pictures of You.

Várható kapunyitás 18 órakor lesz, 19 órakor lép színpadra Robert Smith kedvenc indie rock csapata, a Twilight Sad, majd 20 óra magasságában The Cure kezdi meg három órás showját.

The Twilight Sad – There’s A Girl In The Corner (Official Audio)

Taken from the new album ‘Nobody Wants To Be Here And Nobody Wants To Leave’, out now on FatCat Records Buy the album – http://smarturl.it/nobodywantstobehere http://www.thetwilightsad.com

Az október 27-i The Cure koncertre jegyek már csak limitált számban kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.