Sört inni, az volna jó – hétvégén itt a Főzdefeszt

Bár naptárilag már őszt írunk, az időn ez egy cseppet sem látszódik, nagy szerencsénkre. Mi is eshetne jobban a hétvégére ígért 28-30 fokos melegben, mint egy jó korsó hideg sör? És mi lenne, ha ezúttal nem a szokásos Soproni-Dreher-Arany Ászok háromszögben keresnénk a megváltást a Tesco polcai között barangolva, hanem valami különlegességgel oltanánk a szomjunkat elérhető áron? Ha ez jól hangzik, akkor a hétvégi Főzdefeszt a te rendezvényed lesz!

fozdefeszt
Főzdefeszt 2016

Az idei már a 12. Főzdefeszt lesz a sorban, én a fesztivált még korábbi helyszínén, a Műegyetem rakparton látogattam többször is, ott voltam a kulturált sörfogyasztás egyik lelkes harcosa. Azóta a fesztivál már átköltözött a Városligetbe, ahol az előző helyszín betegségeit sikerült is kiküszöbölni (kevés hely, tömeg).

Bár a kézműves szó hallatán máris ökölbe szorul a kezem, sajnos manapság bármilyen gasztrofesztiválon elkerülhetetlen jelenség, hogy ezzel hirdesse magát egy-két eladó. Szerencsére ettől az elhasznált jelzőtől eltekintve tényleg remek söröket lehet inni a fesztiválon elfogadható árakon, a teljes sörkínálatért tessenek idekattintani!

De a sör mellé nem árt enni is, ugye? 

Street food. Legalább ugyanannyira elcsépelt szó, mint a kézműves, de üsse kő. Lesz a sörök mellé édességes pult (Waffel Land), a szokásos Zing Burger, de lehet majd mexikóit, vegán ételeket is enni, vagy ha valaki tényleg csak zabálni szeretne pár sör után, akkor az ő helye lesz a Zabáljcsak BBQ – Food Truck. A teljes ételkínálat itt érhető el.

Fontos infó még, hogy a Főzdefesztre belépő idén sincs, de csak a helyszínen vásárolt üvegpohárba tudsz majd söröket kérni (1250.-). Fizetni idén is fesztivál- és bankkártyával tudtok, a nyitvatartás pedig így alakul:

  • péntek: 14:00 – 2:00
  • szombat: 12:00 – 2:00
  • vasárnap: 12:00 – 00:00
uvegpohar
Az idei pohár

Fődefeszt
2016.09.09, péntek -11., vasárnap
Városliget
Facebook esemény
Honlap