Az ellentétek napja – ilyen VOLT a 2. nap

Az első napot úgy követi a második, mint a Halott pénzt Wiz Khalifa. Vagy kezdjük inkább az Irie Maffiával, esetleg a remekre sikerült Skillettel? Esetleg azzal, hogy a két nagy név miatt a fesztivál egyszerre volt tele lilahajú feketeruhásokkal és bő inges rapperekkel? Íme a VOLT második napi beszámolója:

A bejáratnál kisebb meglepetés ért minket, ugyanis (bár a nulladik napi szintet nem érte el) visszatért a sorállás a bejutásnál. Persze sokkal többen voltak, mint az első napon, de az egy kicsit aggasztó, hogy a cikk írásakor (a 3. nap reggele)  a szervezők körbeküldtek egy üzenetet, idézem: „Kérjük, érkezzetek minél korábban a gyorsabb bejutás érdekében. Autó helyett javasoljuk az egyéb megközelítési módokat. Várunk nagyon! <3”.
Lefordítva, pénteken rengeteg ember, így nagy torlódás várható, mert, bár igyekszünk gyorsítani a belépést, az sokkal lassabb lesz az elmúlt években megszokottnál. Szóval türelmet elő!

A napot a nagyszínpadnál, az Irie Maffiával kezdtük, akik a szokásos setlistjük mellet (ugyanúgy, mint a tegnap a FiSH!) Bub Spencer emlékére előadták a Kincs, ami nincs főcímdalát, valamint az Euro-t, de azt már a magyar válogatott tiszteletére. Ezeken kívül jöttek a szokásos dalaik, a Bullshoot eyes kezdésként, később a Baszd fel a kéket, a Tisztelet, és végül a 2015-ös sziget himnusz az Easy as one, two, three.

Nem volt rossz koncert, viszont a Skillet jóval érdekesebb, talán a nap fénypontja volt. Egy rendkívül erőteljes kezdés után, fantasztikus koncertet nyomtak le. Elkezdték és a végéig meg nem álltak! Ugráltak, rohangáltak, a gitárt a nyakuk körül pörgették és igazi átéléssel üvöltették a Sick of It refrénjét. Játszották a közönség kedvenc Monstert, amiért már az elejétől kezdve könyörögtek a fanok, valamint a szokásos Herot és a Rise-ot. Király volt a hangosítás (ez manapság tényleg ritka), baromi jól játszottak és egy nagyon pörgős, nagyon hangulatos koncertet hoztak össze.

Egy ilyen pörgős koncerten már nehezen lehet túltenni, de többen is megpróbálták. Rögtön utánuk jött a Halott Pénz akik… akik igazából lenyomták kb. azt a koncertet, amit a Fishingen adtak. Persze nem volt vele semmi gond, nem énekeltek hamisan vagy ilyesmi, de még a ”laza” beszólások is ugyanazok voltak. Ezt leszámítva rendben volt, és most is hangos volt az egész fesztivál a Hogy legyek én igazán gyengédtől és a Hello lányoktól.

Viszont elérkeztünk az egyik legjobban várt fellépéshez Wiz Khalifához. Szóval… Igen… Az egész úgy kezdődött, hogy hét percig (ez akkor tényleg soknak tűnt) csak egy dj volt a színpadon, aki Khalifa számokat ”játszott”. A közönségben többen is elbizonytalanodtak: „Én azt hittem rapper”. Majd ezután feljött két díszfa emberke, akiken nem volt mikrofon és az egész koncert alatt magukban énekelgettek (de a közönség ebből semmit nem hallott), és végig a színpad két szélén ”táncoltak”. Miután ezek éljeneztették magukat és elkezdték a Wiz Khalifát skandáltatni a közönséggel, végre, kb 10 perc után (ezek alatt a dj olyan számokból játszott részleteket, mint az Im in love with the coco), megjelent maga Wiz Khalifa. Aláírom, az első pár szám baromi jó volt. De miután eljátszotta a Black and Yellowt, a Young and wild and freet, egyszerűen unalmas, sablonos lett. A szöveget nem lehetett érteni csak valami motyogást lehetett hallani, a közönséggel az interakció annyi volt, hogy „Do you smoke weed?” és „Put your hands up if you smoke weed!”. Ezzel önmagában nincs semmi gond, de ha már hetedszerre kérdezi, hogy ki szív, és hogy tegye fel a kezét, aki be van szívva az már egy kicsit unalmas. Erről nem is igazán tudok mást mondani. Mint mondtam, az első pár szám (kb. a Young and wild and free-ig) tök jó volt. De ezután csak kérdezgette, hogy ki szív füvet, meg a színpad közepén mutogatta magát. És egy rap előadásnál nem kis probléma, ha nem lehet érteni a szöveget. Az viszont igaz, hogy hangosítás többi része rendben volt, az előadást még a bejáratnál is lehetett hallani (ez mondjuk tényleg nem semmi) és ahogy láttam közönség nagy része jól érezte magát.

Mindenesetre vicces látványt nyújtottak a feketeruhás slayer pólós lányok Wiz Khalifán és a Skilleten álló bőinges rapperek.

feszt_o_meter_80