Letiltható lehet a koncertek alatt a telefonok kamerája

Téged is zavar, ha egy koncertből nem látsz semmit, mert mindig van egy gyökér, akinek feltett szándéka, hogy a telefonjával levideózza az egész koncertet? Persze a felvétel homályos, remegő, használhatatlan lesz, az élvezeti értéke 0, de gondolom utána otthon jól végignézik mind a másfél órát, amit rögzítettek a telefonjukkal. Na, ennek most vége lehet, legalábbis az iPhone-osok számára.

Szögezzük le az elején: még csak egy pletykáról van szó az új, ősszel megjelenő iPhone 7 kapcsán. A megoldás lényege annyi lenne, hogy egy 2014-ben benyújtott szabadalomnak köszönhetően infravörös jellel kikapcsolható lenne az iPhone kamerája.

Valljuk be, a dolognak van létjogosultsága, hiszen gyakorlatilag minden koncerten akadnak olyanok, akik ahelyett, hogy élveznék a zenét és a saját szemükkel a színpadot figyelnék, inkább a telefonuk képernyőjét nézik, ahonnan természetesen élvezhetetlen az egész. Arról nem is beszélve, hogy ezek a feltartott telefonok mennyire idegesítőek a hátrébb állók számára is, főleg ha nem csak 1-1 kép elkészítése a cél, hanem a teljes koncert rögzítése.

Talán a teljes tiltás (amiről a pletyka is szól) már a ló túloldala lenne, hiszen részemről 1-1 kép készítésével nincs gond (hiszen mi is Instázunk rendszeresen), de a folyamatos videózás nálam is kiveri a biztosítékot. Nem erre vannak a hivatalos fotósok és a koncertfelvételek, hogy normális, élvezhető minőségben kerüljenek fel a képek a netre?

Szóval az ötlet egyelőre még csak pletyka (és szabadalom) szinten létezik, de nem tartom hülyeségnek a dolgot. Ti mit gondoltok?

Bővebben az egészről (és hogy technológiailag hogyan működik ez), itt tudtok olvasni.