Talán itt az utolsó esély elkapni élőben a Boysetfire-t

A keleti parti hardcore egyik legnépszerűbb zenekara, a Boysetsfire tavaly ősszel jelentette meg legújabb, és sajnos minden jel szerint utolsó lemezét. A kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint két évtizede zúzó zenekar újabb hosszú szünetre vonul vissza. Európai turnéján nagy valószínűséggel utoljára van esély látni a Boysetsfire-t.

Az elmúlt években a New York-i (és New York környéki) hardcore lényegében öszes fontos zenekara megfordult már az A38 Hajón, többször is. A Madball vagy az Agnostic Fron mellett a Boysetsfire is többször koncertezett már itt, legutóbb három éve a Bane és a Gallows társaságában.

Boysetsfire – Empire (Official HD Live Video)

This video was filmed at the Impericon Festival 2014 in Cologne. Boysetsfire merch is available at http://smarturl.it/bsf_merch Das Live Video wurde auf dem Impericon Festival 2014 in Köln aufgenommen. Boysetsfire Merch gibt es unter http://smarturl.it/bsf_merch

A zenekar az ezredforduló táján lett híres, hiszen a post hardcore és helyenként emocore elemeket is ötvöző zenekar évről évre szállította az intenzív politikai üzenettel teletűzdelt slágergyanús albumokat, egészen 2007-es feloszlásáig.

Nagyon sokáig azért nem bírták egymás és a közönség nélkül, mert három évvel később már bejelentették az újraindulást, és a 2013-as lemez, a While a Nation Sleep turnéján Budapesten is felléptek. 

BOYSETSFIRE – One Match (Official Video)

From the album “Boysetsfire” – out on End Hits Records (World) and Bridge 9 Records (North America) on September 25th 2015. Pre-Order the album here: EUROPE: AMAZON: limited boxset (with gymbag, flag, and more) http://amzn.to/1IBkXHu EMP: limited vinyl + exclusive shirt design http://is.gd/rBCUwA FINEST VINYL: limited vinyl + exclusive scarf http://is.gd/L3X9qy IMPERICON: limited vinyl + exclusive shirt design http://is.gd/ijwyyT AMAZON UK: Limited CD+DVD and limited col.

Ugyanakkor már lehetett látni a – zenekar állítása szerint csak időleges – szüneteltetés jeleit, Josh Latshaw saját fiával alapított zenekart, Nathan Gray szólókarrierbe kezdett…de a Boysetsfire még utoljára, nagyszabású turnét tart, mielőtt hosszabb időre visszavonul, hogy méltóképp búcsúzzon közönségétől.

Boysetsfire (USA), Shin (HR)
2016. június 28., kedd 20:30
A38 Hajó
Jegyár: 4200 Ft, elővételben: 3500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón. Kombijegy: 5500 Ft, ami érvényes a július 14-i The Bronx A38-as koncertjére is.