Rengeteg fellépőt jelentett be a Babel Sound

Balatonboglár minden kétséget kizáróan leghíresebb fesztiválja a Babel Sound, ami idén is az egész nyár egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik. A Babel Sound július 19-től 24-ig várja látogatóit a balatoni nyár hangulatát a világ izgalmas zenei csemegéivel elegyítve. Íme az első fellépők!

A Babel Soundon úgy utazhatod körbe a világot, hogy szinte egy tapodtat sem lépsz el a hűs Balatontól, nem kell útlevél és nem kell bőrönd. A fesztivál találkozóhely, ahol nem csak a világ minden szegletéből érkező világzenei formációk simogatják a lelket és hozzák mozgásba a testet, de országuk „nagyköveteként” egzotikus kultúrákat is megismerhetünk általuk. Hiszen, itt a fellépés nem csak egy állomás a zenészek zsúfolt kalendáriumában, hanem akár több napos megálló is.

A Babel Sound legnagyobb erénye ugyanis abban rejlik, hogy itt az emberek nem csak elrohannak egymás mellett, hanem a több színpados zenei program mellett van helye a közös főzéseknek és örömzenéléseknek, miközben Balatonboglár nyugodt szépsége kiváló díszletet biztosít a nagy eszmecserékhez, inspirációt az alkotáshoz. A zenei programokon túl pedig van helye a táncnak, mesterkurzusoknak és workshopoknak is, de a Balaton-part „csupán” pihenéshez is kiváló. Mert a Babel Sound-on kivételesen mind egy nyelvet beszélünk, a közönségből pedig az öt nap alatt közösség válik. A családias hangulaton túl a fesztivált az emeli még ki a hazai rendezvények sorából, hogy a nemzetközi zenei színtér ezerszínű palettájáról válogathatunk, olyan változatos formációkat megismerve, akik neve itthon eddig csak az igazán lelkes fülek számára csengett ismerősen, míg a golyóbis más pontjain rendre hálás hallgatókat hagynak maguk után.

Amariszi – Noah [Official Video]

Amariszi music video shot in Bürchen Switserland by THYR Song Cappuccino, composed by Kay Krijnen, performed by Amariszi. Artist: Amariszi Album: Balkan Choatika Track Title: Noah Publisher: Music & Words www.amariszi.nl Production company THYR 2012 Filmed in Bürchen Wallis Switzerland Amariszi : Merel Simons Willem Stevens Dolf Huybers Robert Koomen Simon Kelaita Jon Staekenborg Kay Krijnen Trombone: Eric Roelofsen Lindy hop: Quinten Kray Sarah Wastiaux Contact Bürchen: Adrian Schnyder DOP Joas Burggraaf Styling Josine Laarakker Art-direction Laura Boshoeve Heli/Grip Tjerk Verbraaken Prod./Dir.

A szervezők az első csokorban több tucat nevet jelentettek be, eszerint a fesztivál olyan izgalmas formációkat vonultat fel, mint a legjobb balkáni virtuóz zenekarként számon tartott Amariszi, az autentikus görög buli hármas, a Trio Feta, a bohém és eklektikus holland Zorita, a  szívhez szóló modernizált szefárd zenét játszó Tati Cervià & Sepharazz Mishpaha ,  a kissé extravagáns és vad Naked Szerbiából, a közönségét mindig hora körtáncra csábító bolgár Oratnitza, a tüzes spanyol Los Chocolatinos,  a lehengerlő Čankišou Csehországból, vagy a saját stílust kreáló „folk calentó” csapat, a Roba Estesa, akik Spanyolországot képviselik a Bábeli „zűrzavarban”.

Viu – Roba Estesa

Una festa més amb tu, amb tu, amb tu Els colors desperten rialles gegants i nans ja estan preparats. Arriba el seguici amb el foc dels diables, la festa ja ha començat. Viu, viu, viu, viu que la vida et somriu Jo et cantaria si tu volguessis estar amb mi.

A világzene attól lebilincselő, hogy nem csak a műfajok, de a különböző országok népzenéinek keveredése is remek termőföld lehet az olyan zenekaroknak, mint például a madridi Ethnómada, amely nomád művészei a magyar cigányzenét házasították a spanyol muzsikával, a szicíliai nyelvjárásban és görögül éneklő, a két világot közös nevezőre hozó napsütéses Nakaira, míg a marokkói Gabacho Maroconnection a nyugati hatásokat keveri az arab és afrikai hangulattal.

Дети Picasso – Как Будда

Всем поклонникам армянской красоты рекомендуется: Самые красивые армянки. Топ-30 – http://top-antropos.com/rating/item/311-samye-krasivye-armjanki Диана Шнорхокян / Diane Sands – самая красивая армянка (23 фото) – http://top-antropos.com/history/21-century/item/312-diane-sands

Mindezen túl a hazai élvonal is Balatonboglárra érkezik. Így fellépnek az egri betyárok, azaz a Kerekes Band, az „írületes” Firkin, a népek zenéit és táncait összefonó HolddalaNap, az A.K.T. sanzonos színész-zenekar, akik időutazóként ugrálnak dalaikkal évtizedek között, a varázslatos Meszecsinka, a roma zene legjobbjai, a Romengo és a Vojasa, és a jereváni testvérpár által alapított, budapesti székhelyű Deti Picasso is tiszteletét teszi a Babel Soundon.