FEZEN 2016 – tele a rockszínpad, itt a napi bontás

IDÉN MEGŐRÜLSZ! – a FEZEN rockerei legalábbis mindenképp, nemrégiben ugyanis teljessé vált a fehérvári fesztivál „kemény” színpadának programja. A két végső headliner pedig a reggae-rock keverék Skindred, illetve a New York-i thrash legenda, az Anthrax!

A szerdai nyitónapon rögtön a súlyos, komor dalcsokorral támadó DevilDriver indítja, majd jön a reggae-t bólogatós gitárhangzással ötvöző Skindred, a koronát pedig a thrash metal Big Four-jának legendás bandája, az Anthrax teszi fel a nyár egyik legzúzósabb estéjére. Csütörtökön a magyar rock-klasszikus Lord adja a stafétát a The Subways néven ismert gátlástalan punk triónak, végül egy igazi zenei csemege, a nem csak nevében kultikus, post-punkkal és gótikus elemekkel is operáló rock’n’roll csapat, a The Cult zárja az aznapi felhozatalt. Pénteken az európai dallamok uralják majd a színpadot: a farkasmániás Powerwolf és a szimfonikus ízekkel tűzdelt Within Temptation előadásában, de két magyar büszkeség, a Depresszió és a Tankcsapda is helyet kap mellettük. A zárónap pedig teljes zenei kavalkádnak ígérkezik: a Road kedvcsinálóját a Finntroll humppa népzenés metal-táncháza követi; a The 69 Eyes éjfekete gothic rockkal érkezik, szintén Finnországból, végül a Guano Apes ugrálós muzsikája pörgeti csúcssebességre a bulit.

A tavalyi nézőcsúcs után idén szintlépésre készül a FEZEN: két nagyszínpadot is indítanak, egyiket a keményebb rock/metal zenéknek, másikat lazább alter/pop/elektro produkcióknak. Utóbbi szintén gazdag felhozatallal csalogatja a látogatókat: fellép a hamisítatlan UK-feelinget hordozó electrohouse Faithless, a Stolen-Dance-ról elhíresült német folk duó, a Milky Chance; itt lesz az utcazene-herceg Dub FX, az eklektikus psytrance-vihar Infected Mushroom, továbbá a Nouvelle Vague, és Maxi Jazz & The E-Type Boys. Emellett számíthatunk a magyar alter és pop színe-javára: úgymint Quimby, Wellhello, Halott Pénz, Brains és társaik.

Infected Mushroom – Becoming Insane

Infected Mushroom lança clipe do novo Single A dupla israelense Erez e Duvdev (Infected Mushroom) acabaram de lançar seu primeiro single, „Becoming Insane”. Prometido também para este ano o laçamento do 6º album, „Vicious Delicious”.

A 2016-os FEZEN Fesztivál augusztus 3-6 között kerül megrendezésre, a székesfehérvári MÁV-Pályán. Lényeges változás, hogy a dupla nagyszínpad és a nagyobb befogadóképesség érdekében helyet cserél a kemping és a fesztiválterület. Elővételes áron 15190 Ft-os áron juthattok hozzá a négynapos FEZEN bérletetekhez, de van lehetőség kétnapos, hétvégi bérlet, és napijegy váltására is. A telhetetlenek számára a FEZEN a Rockmaratonnal, illetve az EFOTT-al is kínál kombinált; a jegyeket a Ticketportal hálózatában keressétek. Az országos diákkezvezmény továbbra is fenn áll: tehát érvényes diákigazolvánnyal bárki 3990 Ft-ért juthat hozzá napijegyéhez. További információkért csatlakozzatok a fb-eseményhez, vagy kövessétek a fesztivál hivatalos oldalát.