A gótikustól az ugrálósig – tovább bővült a FEZEN névsora

Igazi multikulti csemegének ígérkezik az idei FEZEN Fesztivál: a rendezvény védjegyévé vált kétarcúság jegyében idén két nagyszínpad is ontja majd a zenét a MÁV-pályára: egyik a rock/metal szolgálatába állítva, a másik a könnyebben befogadható alter-pop-elektronikus műfajok kedvelőinek. Legutóbb a lazább színpad kapott külföldi erősítést, most ismét a keményvonalasok jönnek.

Bár a The Cult, a Guano Apes, a The Subways és a The 69 Eyes messze nem az a mintapolgár-űző muzsika, melyet ne élvezhetne a diszkós tini, a Corvintető-törzsvendég egyetemista vagy a fesztiválra hétvégi programot szervező fehérvári család. Sőt, megeshet, hogy pont ez a négy zenekar egyesít majd egy színpad alatt rockert, alterost és elektróst – szép is lenne, nemde?

A komoran lebegőstől a feszes rock témákig mindenben alkottak már Ian Astburyék. És bár a rock and roll őket is tépte, gyűrte, szerencsére még mindig ezt teszik. Az idén már 33 éves brit The Cult új albummal kezdte a 2016-os évet. A február elején megjelent Hidden Cityt pedig Székesfehérváron hallhatja először a magyar közönség augusztus 4-én.

The Cult – She Sells Sanctuary (Official Music Video) + Lyrics

ORIGINAL / OFFICIAL MUSIC VIDEO FOR THIS SONG! Artist: The Cult Song: She Sells Sanctuary Album: Love Year: 1985 Label: Beggars Banquet Ian Astbury – Vocals, percussion Billy Duffy – Guitar Jamie Stewart – Bass, keyboards Mark Brzezicki – Drums NOTE: I Don’t Own Any Content Of This Song!

Ki nem ugrált páros lábbal a kilencvenes évek végén a Lords of the Boards-ra? A Guano Apes ezzel a slágerével, és első albumával rögtön felrobbantotta az európai listákat. És nem csak a listákat, több mint 4 millió eladott lemez és MTV Music Award díj is kísérte útjukat. Augusztus 6-án a FEZEN közönség fülébe üvöltik majd, hogy “Open your eyes, open your mind.”

Guano Apes- Open Your Eyes W/lyrics

Guano Apes- Open Your Eyes…If any1 wants this as an MP3, message me ur email address and ill send it to you! cheers to all who have already messaged me and got this song Lyrics: Hide your face forever dream and search forever Have you ever been for sale ?

Ütős témák, zúzós riffek, pörgős tempó – tökéletes alaprecept, amit a The Subways tagjai mesterien űznek. Punkos lendület és üvölthető refrének teszik a brit triót kihagyhatatlan fesztiválkedvencé. Augusztus 4-ére ne is tervezzen senki más programot.

The Subways – Rock & Roll Queen – Official Video

http://www.thesubways.net for info on the new album!! ABOUT THE “ROCK AND ROLL QUEEN” VIDEO: The Subways – Rock And Roll Queen Released 20th June 2005 ITUNES https://itunes.apple.com/gb/album/rock-roll-queen-single/id72868105 WEBSITE AND SHOP http://po.st/TheSubways FACEBOOK http://www.facebook.com/thesubways TWITTER http://www.twitter.com/thesubways

A punkos lendület helyett a darkos komorságnak hódolnak inkább a The 69 Eyes tagjai. A finn gothic rock csapat a garázsrockból indulva jutott el a sötétebb tónusokhoz. Az északi vámpírok vadonatúj lemezzel érkeznek augusztus 6-án a FEZEN-re, Universal Monsters címre keresztelt legújabb stúdióalbumuk április 22-én lát napvilágot.

THE 69 EYES – Never Say Die (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

The 69 Eyes – Never Say Die, from their album “Angels” SUBSCRIBE TO THE 69 EYES: http://bit.ly/subs-69eys-yt SUBSCRIBE TO NUCLEAR BLAST: http://bit.ly/subs-nb-yt Angels, The 69 Eyes’ 2007 release, has been called “compelling” and “dark”; an album that not only sees them deliver with some of their most memorable riffs, but also pushes their body of work forward into a new creative realm sonically as well as melodically.

A Fezen 2016-ban augusztus 3-6 között kerül megrendezésre, tegnap óta pedig az eddig bejelentett fellépők napi bontásban is megtekinthetők a fesztivál fb-oldalán. Március 16-ig még kedvezménye, 12790 Ft-os áron juthattok hozzá a négynapos bérlethez és 4990 Ft-ért a napijegyekhez. Az országos diákkezvezmény továbbra is fenn áll: tehát érvényes diákigazolvánnyal bárki 3990 Ft-ért juthat hozzá napijegyéhez.