Megadeth-et a Duna közepére!

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb meglepetésével rukkoltak elő a Rockmaraton szervezői, a Szalki-sziget legfrissebb fellépője ugyanis nem más, mint a thrash metal legendás Big Four-jának oszlopos tagja, a Megadeth!

Ki gondolná, hogy a világ egyik legsikeresebb metalbandája, 50 millió eladott lemez és megannyi metal-opusz mind pusztán egy kicsinyes bosszú szüleménye? A Megadeth ugyanis Dave Mustaine bosszúja a Metallica ellen: miután 1982-ben Lars Ulrichék kihajították a csapatból, Mustaine megfogadta, létrehoz egy bandát, mellyel minden téren – de főként sebességben és aggresszivitásban – le fogja nyomni egykori kollégáit. Habár népszerűség terén végül mégsem sikerült lefőzni anyazenekarát, a Megadeth eredményei így is vitathatatlanok, hiszen a nyolcvanas években a thrash metal alapvetéseit tették le albumaikkal, inspirációt adva számos fiatal zenésznek. Majd némiképp visszavettek a hipersebességből, így a lazább hangszerelésű, ám nem kevésbé tökéletes Rust in Peace és Countdown To Extinction végül a mainstream médiában is diadalmaskodott – történt ráadásul mindezt a grunge-korszak kellős közepén. Később, ahogy sok más bandát a kilencvenes években, őket is elkapta a kísérletezős hév, ám 2002-ben a The World Needs A Hero-n csak visszatértek eredeti útjukra, a banda sikere pedig azóta is szinte töretlen. Legutóbbi – immáron tizenötödik – albumuk, a múlt hónapban kiadott Dystopia már most a kritikusok csemegéje, ráadásul a zenekar nyáron Európába is átugrik bemutatni az albumot. A körútból pedig ezúttal hazánk sem marad ki: július 15-én Mustaine-ék az Amon Amarth, az Airbourne és a Varg társaságában zúzhatnak a Rockmaratonon.

Megadeth – The Threat Is Real (Official Video)

Order new album ‘Dystopia’ now http://smarturl.it/MegadethDystopia Get exclusive album bundles here: http://smarturl.it/MegadethDystopiapre CD – http://smarturl.it/DystopiaAmzCD LP – http://smarturl.it/DystopiaAmzLP Listen on Spotify – http://smarturl.it/ThreatIsRealStream Stay up-to-date on all things Megadeth at http://Megadeth.com http://twitter.com/Megadeth http://facebook.com/Megadeth http://instagram.com/Megadeth Music video by Megadeth performing The Threat Is Real. (C) 2015 Universal Music Enterprises, a Division of UMG Recordings, Inc.

A Rockmaraton idén július 8-17 között kerül megrendezésre – ezzel hivatalosan is a világ leghosszabb rockfesztiváljának számít. A 10 napos rendezvényre május 1-ig 18 990 Ft-os áron, utána 19 990 Ft-ért válható elővételes bérlet, ugyanez hat napra (július 11-17.) 14 990 Ft, május másodikától 15 990 Ft lesz. Az 1. hétvégére (július 08-10.) szintén május 1-ig mindössze 9 990 Ft-ért válható belépő, azt követően egy ezressel drágul – csakúgy, mint a második hétvége (július 15-16.) esetében, ahol a május elsejéig tartó kedvezményes időszakig 10 990 Ft, majd 11 990 Ft lesz a beugró. Ha valaki csak a két hétvége erejéig tudna leruccanni Dunaújvárosba, tud kombinált hétvégi bérletet is váltani 14 990 Ft-os áron. A napijegyek elővételben egységesen 6 990 Ft-ért válthatóak, a helyszínen 7 990 Ft lesz a belépés. Július 8. a be-, 17. pedig a kiköltöző nap, ezekre a napokra nem elérhető külön belépőjegy.

A korábban ígértek szerint a limitált darabszámú VIP PASS-ok is elérhetőek 14 990 Ft-os áron. A belépőjegy mellé válható opcióként a VIP területre való belépésre és a VIP kemping használatára jogosítják fel a fesztivállátogatót. Bármilyen jegyhez a Ticketportal irodáiban, illetve online rendszerében tudtok hozzájutni.