Rockmaraton 2016 – Tematikus napi bontás és négy új fellépő

A hazai fesztiválpalettán talán a leginkább látogatóbarát intézkedés évek óta, hogy a Rockmaraton szervezői tematikusan, stílusok szerint igyekszik alakítani a fesztiválprogramot. Így kapták meg a HC-rajongók június 14-re az Ignite-Madball-Dog Eat Dog triót; ismét lesz Fekete Nap a Behemoth vezetésével; és a dallammániások is elégedettek lehetnek az Epica-Sonata-Battle Beast kísérte zárónappal. Alább látható, melyik nap ki muzsikál majd a Szalki-szigeten a nyolc kérdőjel pedig még nyolc bejelentésre váró külföldi bandával kecsegtet, habár a napi bontás mellé ismét bejelentkezett néhány igen rangos fellépő.

A kilencvenes évek úttörő göteborgi triászának tagjaként elhíresült At The Gates anno a semmiből dobott elő két olyan albumot, melyre Svédországon kívül csak pislogni lehetett, majd ugyanilyen hirtelenséggel fel is oszlottak. Ez az idő viszont pont elegendő volt arra, hogy később amerikai tinédzserek ezrei ragadjanak gitárt, dobverőt rájuk hivatkozva – hogy ez a metalcore-t övező kettős megítélés szerint áldás vagy átok, az mindenki szubjektív döntése. A csapat viszont pár éve ismét elkezdett mozgolódni, 2014-ben pedig megjelent az At War With Reality album, ami bátran odatehető bármelyik korai mestermű mellé. Jó hír, hogy közben a Rockmaratont is felfedezte magának a csapat, így július 9-én a Toxic Holocaust és a Sodom után főattrakcióként zárhatják az idei Rockmaraton talán legdurvább napját.

At The Gates – Blinded By Fear [Official Video]

Get AT THE GATES music and merch: Europe – http://bit.ly/m1RZaL North America – http://bit.ly/kRy3HY iTunes – http://bit.ly/xaThBM

Punk nélkül nincs Rockmaraton, viszont a már korábban bejelentett, szinte törzsvendégnek tekinthető The Casualties mellé most egy igazán döbbenetes headliner sorakozott fel, a Bad Religion személyében. A kalipunk legnagyobb pionírjai idestova 36 éve hasítanak, kőkemény kritikával gyötörve politikust, egyházat, médiát. Legutóbbi albumuk, a 2013-as True North is a banda remek formájáról adott számot, ezt pedig Greg Graffin-ék július 12-én élőben is bizonyítanák, a Rockmaraton közönsége előtt.

Bad Religion – Los Angeles Is Burning

Distributed by WMG Los Angeles Is Burning http://www.badreligion.com/ http://www.facebook.com/badreligion http://twitter.com/badreligion Visit us! http://www.epitaph.com/ Subscribe to Epitaph: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=epitaphrecords Facebook: https://www.facebook.com/epitaphrecords Twitter: https://twitter.com/EpitaphRecs Google +: https://plus.google.com/102417535790430111898/posts

Minden évben fölvetül a kérdés, mikor lesz ismét AC/DC-koncert Magyarországon, ám amíg Angusék évek óta csak hitegetnek minket, pár vállalkozóbb szellemű ausztrál zenekar szinte tudatos missziót végez hazánkban. Az O’Keeffe tesók által alapított Airbourne már többször is bizonyított a magyar közönségnek, idén nyáron pedig a Rockmaraton is megtudja, van élet a fent említett mamutzenekaron kívül is. Fogós, autentikus hard rock parádénak ígérkezik a június 15-i koncert melyen a csapat várhatóan alapos ismertetőt tart tavaszra ígért negyedik albumából is.

Airbourne – Live It Up [OFFICIAL VIDEO]

Airbourne’s video for ‘Live It Up’ from the album, Black Dog Barking – available now on Roadrunner Records. – CD: http://smarturl.it/AirbourneBDBcd – iTunes: http://smarturl.it/ab-bdb – Stream: http://smarturl.it/AirbourneBDDStream Subscribe: http://bit.ly/171a3Ya Site: http://www.airbournerock.com/ Facebook: https://www.facebook.com/airbournerock Twitter: https://twitter.com/Airbourne LYRICS Lets go! Oh Yeah!

Külön kultusza van hazánkban a vikinges tematikájú, hörgős-folkos skandináv zenének, a Rockmaraton pedig ezen stílus fanatikusait sem hagyta cserben soha. A stílus igazi nagyágyújaként tündöklő Amon Amarth mellé egy igazi underground csemege érkezik, a szintén svéd Månegarm személyében. A nevét is a mitológiai farkasról kapott kvartett némileg hagyományosabb, black metalos aspektusban közelíti meg az északi mondakört, zenéjüket pedig népi dallamok és a svéd nyelvű dalszövegek teszik igazán különlegessé.

Månegarm – Hemfärd

The song “Hemfärd” by the Swedish metalband “Månegarm”. The picture is a random viking picture since Månegarm play’s vikingmetal, it has nothing to do with the band.

A 2016-os Rockmaraton Fesztivál július 8-17-én kerül megrendezésre, ezzel hivatalosan is a világ leghosszabb rockfesztiválának számít. A helyszín – idén immáron másodszorra – a dunaújvárosi Szalki-sziget lesz. A teljes, 10 napos bérletet 18900 Ft-ért válthatjátok meg a Ticketportal rendszerében, de akinek kevesebb is elég a maratonból, az eddig megszokott 7 napos bérletet is választhatja. A hétközben dolgozók számára remek döntés az egy, ill. két hétvégés bérlet, emellett továbbra is elérhetőek a napijegyek azoknak, akik csupán egy este kínálatával szemeznek.