Mexikó büszkeségei először az A38-on!

Mexikó legnépszerűbb zenészpárosa, az akusztikus gitár és a hard rock/metál bűvöletében élő, fantasztikus technikájú Rodrigo y Gabriela duó először Magyarországon! A villámgyors kezű, hazájában és az USA-ban stadionokat megtöltő, virtuóz flamenco-metál páros Budapesten forró hangulatú klubkoncertet ad az A38 Hajón.

 

A két gitárhős, Rodrigo Sánchez és Gabriela Quintero tündérmeséje még a kétezres évek elején kezdődött, hogy mára Mexikó legnépszerűbb zenei produkciójává váljanak. Rodrigo és Gabriela egy mexikóvárosi thrash metal bandában tépték a húrokat, amíg meg nem elégelték a nem túl fényes kilátásokat. Hirtelen ötlettől vezérelve Dublinban kötöttek ki, ahol egy kocsmai fellépésükön felfigyelt rájuk Damien Rice, aki meghívta őket egy koncertjére.

Innentől nem volt megállás: az elképesztő technikájú, villámkezű duó egy csapásra hihetetlenül népszerű lett. A forró mexikói gitárzene, a spanyol flamenco és a metálzúzda eredeti hangulatú ötvözete nemcsak az íreket hozta lázba. Akusztikusgitáros Led Zeppelin- és Metallica-feldolgozásaik az Egyesült Államokban is óriási sikert arattak, és egy David Letterman show után lényegében őket hívták mindenhova, ahol “hamisítatlan mexikói hangulatra” volt szükség.

Rodrigo és Gabriela (ha jobban tetszik: Rodrigo y Gabriela) zenéje éppúgy felhangzott a Breaking Bad pilotjában, mint a Csizmás, a kandúrban, Hans Zimmerrel éppúgy dolgoztak A Karib-tenger kalózai filmzenéjén, mint a Megadeth gitárosával, Marty Friedmannel annak szólólemezén. Kiadtak három elsöprő lendületű koncertlemezt, szórakoztatták Obama elnököt a Fehér házban, felléptek Glastonburyben és még sorolhatnánk.

Rodrigo y Gabriela (MEX)
2016. április 15., péntek 21:00
A38 Hajó
Jegyár: 5900 Ft, early bird jegyek limitált számban: 4900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.