Három újabb név a FeZenre: Finntroll, DevilDriver, Tankcsapda

IDÉN MEGŐRÜLSZ! – csábítóan szól a 2016-os FEZEN fesztivál jelmondata, és be kell vallani, mi is hasonló élményekben reménykedtünk. A tavalyi nézőcsúcs után a fesztivál története legnagyobb húzására készül: az eddigi kétarcúságot ügyesen megtartva két nagyszínpadot állítanak majd a MÁV-pályán. Egyiket a zúzósabb rock/metal zenekarok sajátítják ki maguknak, míg a másikon némivel családbarátabb alteres-popos produkciók kapnak helyet.

A Within Temptation és a Powerwolf fellépése már korábban bejelentésre került, most viszont újabb három zenekar csatlakozik a szigorúbb színpadhoz: a skandináv Finntroll, az amerikai DevilDriver, és a Tankcsapda!

Többször is bizonyította a FEZEN közönség, hogy a skandináv bandák igazán közel állnak a szívükhöz, így természetesen idén sem maradnak el az északi zenekarok. Ha fogjuk a finnek polkáját, a humppát és egy adag viking mondát, majd mindezt leöntjük sötétre hangolt metallal megkapjuk a Finntrollt. Persze itt semmit nem kell megfejteni, pont ez a lényege a finn csapat polka-metaljának; amint megszólal az első hang, maguktól nyílnak az üvegek, pörög a haj és indul a láb. Kell is a finn buliarcok lendülete, hiszen addigra már három súlyos napon leszünk túl, a Finntroll a fesztivál zárónapján, augusztus 6-án érkezik a FEZEN-re.

FINNTROLL – Under Bergets Rot (OFFICIAL VIDEO)

FINNTROLL – Under Bergets Rot (OFFICIAL VIDEO). Taken from the album “Nifelvind”, Century Media Records 2010.

Durva, groove-os, és jól érzed magad tőle – így jellemezte egy interjúban Dez Fafara a DevilDrivert. És hiába telt el az interjú óta jó pár év, az alapító énekes szerint a most érkező új album is ezen az ösvényen halad: “tele lesz gyilkos riffekkel és masszív refrénekkek, a groove-ok meg csak úgy jönnek egymás után.” Májusban érkezik a Trust No One címre keresztelt új anyag, az amerikai DevilDriver pedig a fesztivál első napján, augusztus 3-án érkezik Székesfehérvárra.

DEVILDRIVER – Sail (Official Lyric Video) | Napalm Records

Taken from the album “Winter Kills” http://shop.napalmrecords.com/devildriver Devildriver overlord Dez Farara will readily acknowledge the basic tenet of heavy metal is to achieve the essence of power and complete freedom.

A magyar rock leghíresebb triója, a Tankcsapda is visszatér a FEZEN-re. A debreceni rockhősök augusztus 5-én fogják bebizonyítani, hogy több mint 25 év folyamatos rock and roll után még mindig urai a helyzetnek.

TANKCSAPDA – LÉLEKHANGOKBÓL (Official Video)

A Tankcsapda Lélekhangokból című dalának hivatalos videója. HÁROM ROHADÉK ROCKCSEMPÉSZ – Lévai Balázs dokumentumfilmje DVD-n 2016. május 13-tól a MOL kutakon. Album: Urai vagyunk a helyzetnek (2014) Zene: Lukács L.-Fejes T.- Sidlovics G. Szöveg: Lukács L.

A lista még messze nem teljes, az elkövetkezendő napokban pedig a lazább színpadra is megérkezik pár headliner. Aki nem akar lemaradni, mindenképp figyelje az esemény oldalát. Az augusztus 3-6-ra szóló 4 napos bérleteket a Ticketportaltól rendelhetitek meg, február 15-ig még 11990 Ft-os áron.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Dub FX és a Nouvelle Vague is érkezik Fehérvárra Két nagyszínpad, még több világsztár, még több stílus, még több élőzene: új headlinereket jelentett be a székesfehérvári FEZEN Fesztivál. Mint azt korábban hírül adtuk, az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő FEZEN Fesztivál nem csak területéb...
Fesztivál, hangulat, Vad Fruttik, Tankcsapda: SZIN nulladik nap Igaz, hogy csak későn keveredtem ki tegnap a SZIN nulladik napjára, de onnantól nem volt megállás. Tömeg, nem nagy; sok színpad és helyszín; 300 a borsó Korsodi, meg a jó zene. Nekem erről szólt tegnap. A SZIN-ről már magam is elmondtam, hogy igazáb...
“Mintha mindig így lett volna ez a felállás” – int... Vannak olyan emberek, akiket bármikor élmény nézni, ahogyan a színpadon játszanak. Mostani interjúalanyunk is egy ilyen figura, akit zenekarváltásáról, terveiről kérdeztünk még márciusban, és eközben az is kiderült, hogy Debrecen nincs is annyira mes...