Három újabb név a FeZenre: Finntroll, DevilDriver, Tankcsapda

IDÉN MEGŐRÜLSZ! – csábítóan szól a 2016-os FEZEN fesztivál jelmondata, és be kell vallani, mi is hasonló élményekben reménykedtünk. A tavalyi nézőcsúcs után a fesztivál története legnagyobb húzására készül: az eddigi kétarcúságot ügyesen megtartva két nagyszínpadot állítanak majd a MÁV-pályán. Egyiket a zúzósabb rock/metal zenekarok sajátítják ki maguknak, míg a másikon némivel családbarátabb alteres-popos produkciók kapnak helyet.

A Within Temptation és a Powerwolf fellépése már korábban bejelentésre került, most viszont újabb három zenekar csatlakozik a szigorúbb színpadhoz: a skandináv Finntroll, az amerikai DevilDriver, és a Tankcsapda!

Többször is bizonyította a FEZEN közönség, hogy a skandináv bandák igazán közel állnak a szívükhöz, így természetesen idén sem maradnak el az északi zenekarok. Ha fogjuk a finnek polkáját, a humppát és egy adag viking mondát, majd mindezt leöntjük sötétre hangolt metallal megkapjuk a Finntrollt. Persze itt semmit nem kell megfejteni, pont ez a lényege a finn csapat polka-metaljának; amint megszólal az első hang, maguktól nyílnak az üvegek, pörög a haj és indul a láb. Kell is a finn buliarcok lendülete, hiszen addigra már három súlyos napon leszünk túl, a Finntroll a fesztivál zárónapján, augusztus 6-án érkezik a FEZEN-re.

Durva, groove-os, és jól érzed magad tőle – így jellemezte egy interjúban Dez Fafara a DevilDrivert. És hiába telt el az interjú óta jó pár év, az alapító énekes szerint a most érkező új album is ezen az ösvényen halad: „tele lesz gyilkos riffekkel és masszív refrénekkek, a groove-ok meg csak úgy jönnek egymás után.” Májusban érkezik a Trust No One címre keresztelt új anyag, az amerikai DevilDriver pedig a fesztivál első napján, augusztus 3-án érkezik Székesfehérvárra.

A magyar rock leghíresebb triója, a Tankcsapda is visszatér a FEZEN-re. A debreceni rockhősök augusztus 5-én fogják bebizonyítani, hogy több mint 25 év folyamatos rock and roll után még mindig urai a helyzetnek.

A lista még messze nem teljes, az elkövetkezendő napokban pedig a lazább színpadra is megérkezik pár headliner. Aki nem akar lemaradni, mindenképp figyelje az esemény oldalát. Az augusztus 3-6-ra szóló 4 napos bérleteket a Ticketportaltól rendelhetitek meg, február 15-ig még 11990 Ft-os áron.