Skandináv retro-este a Dürerben – The Vintage Caravan, Dead Lord

Döbbenetes, micsoda erőre kapott pár éve a ’60-as, ’70-es évek ősrockja, elég, ha csak olyan bandák sikerére gondolnunk, mint a Ghost vagy a Spiritual Beggars, emellett egyre-másra tűnnek föl a hőskor elszállós világába beleszerelmesedett új tehetségek is. A legígéretesebb feltörekvők közé tartozik egy izlandi trió, a The Vintage Caravan is, akik március 3-án, a Dürer Kertben első ízben mutatkoznak be a magyar közönségnek, turnépartnerük pedig a hasonló zenei világban mozgó svéd csapat, a Dead Lord lesz.

A skandináv srácok mindössze 15-16 éves korukban ugrottak neki a zenekarosdinak, ám már legelső anyagaikon bebizonyították, milyen jó érzékkel képesek renoválni elődeik világát. Így nem meglepő, hogy a harmadik korong, a tavalyi Arrival már egy komoly kiadó, a Nuclear Blast gondozásában jelent meg.

Tagadhatatlan bele vannak bolondulva nemcsak apáik, de nagyapáik zenéibe is: a hippikorszak letűnőben lévő szelleme még ott lebeg a banda fölött, de már a korai hard rock diktálja az irányt. Klasszik rockzene ez, erős bluesos beütéssel, néhol bámulatos pszichedelikus utaztatásokkal megtámogatva. Leginkább a Rush, a Cream, illetve a korai Led Zeppelin hatása érezhető a The Vintage Caravan muzsikáján, sajátos, XXI. századi megközelítésük miatt mégis messze többet mutatnak puszta múltidézésnél. Sodró, energiától duzzadó produkcióra számíthat az, aki úgy dönt, ad egy esélyt az izlandiaknak, elhatározásához pedig itt talál jegyeket, 3499 Ft-ért, illetve a helyszínen, 3999 Ft-ért.

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1923994197826811/