Ismét Szigetes fesztiválok lehetnek Európa legjobbjai

Ismét a legjobbak közt várja a végső megmérettetést négy szigetes fesztivál, a Sziget, a Telekom VOLT, a MasterCard Balaton Sound és a B.My.Lake a legnagyobb presztízsű nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards versenyében.

Majd’ negyven fesztivál került be idén az európai fesztiválokat mérlegelő Festival Awards „nagyfesztivál” kategóriába. A legjobbak közt idén is ott az eddig már kétszer is a legeslegjobbnak választott Sziget. A közepes méretű fesztiválok versenyében a szigetes színeket képviseli a VOLT és a SOUND és a kisméretű fesztiválok közt pedig ott a B.My.Lake. A Sziget egy másik kategóriában is nominált. A legjobb zenei felhozatal, azaz a Best European Line-Up kategóriában mindössze kilenc fesztivál verseng idén. A Sziget mellett – többek közt – a dán Roskilde, a belga Rock Werchter és a spanyol Primavera fesztivál is részt vesz ebben a megmérettetésben.

Szavazni itt lehet: http://eu.festivalawards.com

A végeredmény pedig január 14-én, a hollandiai Groningenben zajló FestAwards gálán válik ismertté, mint mindig.

2011-óta minden évben nyert szigetes fesztivál a megmérettetésen. A Sziget eddig két alkalommal hozta el a pálmát a legnagyobb fesztiválok közt (2011-ben és 2014-ben), a 2012-es MasterCard Balaton Sound a közepes méretű kategóriában nyert és a 2013-ban debütált B.My.Lake rögvest a legjobb új fesztivál kategóriában bizonyult győztesnek.