Balaton Kiadó

Európa Kiadó

igen, ott lesz a legjobb, a Kobuciban. Az Európa Kiadó illik oda, és a Balaton sem fog kilógni. valami ilyesmi motoszkált a fejemben, mikor megláttam, hogy kedvenc Jenőm augusztus 19-én a Kobuciban szaggatja a húrokat.

igen, a két zenekar közül engem a Kiadó vonz, az a Kiadó, mely a 80-as évek elején alakult, hogy aztán még nem elérve az évtized közepét szét is széledjen, majd újra összeálljon és zenéljen egészen a 90-es évek közepéig. a mostani formáció nem az eredeti, nem is a 2000-s években újra összeállt csapat (főbb hiányzók Varga Orsolya – billentyűk, Kiss László – basszus), de Menyhárt, Másik, Kirschner ott vannak a színpadon, Gyenge Lajos és Fülöp Bence mellett, valamint ott van még Darvas Bence, az ország legnagyszerűbb zenebohóca.
ritkán örülök zenekari átalakulásoknak, de Darvas Bencét már többször volt szerencsém más formációkban látni – a cirkuszi, Cabaret Medranós produkciója különösen felejthetetlen számomra -, volt alkalmam beleszeretni mindabba, amit ő a színpadon nyújt, így aztán az, hogy ő bekerült a bandába engem kifejezetten ösztönzött arra, hogy újra EK koncertekre járjak. ráadásul Bence dalt is kapott, a szerdai Kobucis koncert nagyszerű alkalom, hogy azt is meghallgasd.

míg nekem EK, addig másoknak Balaton. sokaknak meg mindkettő, hiszen nem volt nehéz egyszerre beleszeretni kicsit előbb a Balatonba, majd azt követően szinte rögtön az URH-ba, különösen úgy nem, hogy első koncertjüket közösen adták. egyébként is, URH, EK, Balaton, Trabant – a tagok, a történetek rendszeresen fonódnak egybe.

az esemény FB oldalán minden szükséges infót megtalálsz.