Valami / új – Ilyen volt a SOUND 1. napja

A tegnapi napon is rendesen odatettük magunkat: Showtek-en bemelegítettünk, Nicky Romero-n pihentünk, Axwell / Ingrosso-n elvesztettük a kapcsolatot a külvilággal, Dannic-en rotyogtunk, majd Zedd-en ismét tomboltunk. Nézzük hát részletesen, milyen volt a MasterCard  Balaton Sound első napja!

Mielőtt részletezném Showtek formáció fellépését: egy fontos bejelenteni valónk van. Az idei Soundról eltűntek a repoharak!!! Ez mekkora disznóság már? Mi lesz így velünk, fesztivál csövesekkel? Nem is beszélve arról, hogy idén minden drágább (a SÖR), de nem sír a szánk, hisz tudtuk, hogy prémium fesztiválra jövünk. Tegnapi cikkünkben (itt) azért nem írtunk erről, mert gondoltuk, még csak nulladik nap, de sajnos tényleg nincsenek repoharak. Ebből pedig az következik, hogy 1.: mindenki bekaphatja, 2.: a bulik után hatalmas szemét van, de szerencsére a takarító team bírja a strapát. Jah, de persze szemétszedő zacsi itt is van, de erről már kimorogtuk magunkat a VOLTon.

De térjünk is vissza az est kezdetére! Showtek fellépésével kezdtük a tegnapot, és szerencsére nem csalódtunk a srácokban. A holland testvérpár szettje energikus volt, változatos, imádtuk a progressive elemekkel kevert electro house zenéjüket. Lehet, hogy magasra tették a lécet Nicky Romero előtt, de a fiatal holland Dj-producer fellépése teljesen jellegtelen volt. Úgy is mondhatnánk, hogy Nicky Romero egyszer csak megtörtént és vége. Pedig nagyon vártuk fellépését, Krewella formációval közösen komponált számuk, a Legacy megdobogtatta szívünket, de ennél többre sajnos nem telt. Így bánatunkban gyorsan elmentünk sört venni.

Romero után következett a duó, aki az évezred legjobb párosa hosszú idők után, a két fenomenális Dj, akikért egyesével is odaadnánk fél karunkat: Axwell / Ingrosso! Amióta véget ért a fellépésük, sőt a cikk írása közben is folyamatosan azon gondolkodom, hogyan is tudnám jellemezni szettjüket. Sokat látott ember vagyok, de most komolyan elállt a szókincsem. EMBERTELEN JÓ VOLT! Eddig négy single-t adtak ki a srácok: az On my way, a Can’t hold us down, illetve a Something new úgy ahogy van, már nagyot üt, de a fellépésen hallott szettben felért 62 db ingyen sörrel. Legfrissebb számukat, a Sun is shining-ot pedig hosszú perceken át skandáltatták a közönséggel, kiráz a hideg, amikor a nép egy emberként üvölti a szöveget. A duó úgy köszönt el végül, hogy jövőre ugyanitt ugyanekkor, nagyon-nagyon szeretnénk őket még százszor a Soundon hallani.

Megpihentettük darabokra hullott testünket, és átbattyogtunk a Telekom Arénába. Tegnapi beszámolónkban írtunk arról, hogy vajon mennyire volt jó ötlet az új helyszín, de szerencsére a tömeggel nem volt gond. Ellenben a hangosítással! Gyerekek, nem viccelek de valamit nagyon elbasztak az Arénában. Vagy idő közben lehet, hogy elszállt ez egyik hangfal. Bementünk teregetni Andro-ra, hisz ő mindig komoly adag szennyest hoz (a  teljes értékő vicc megértéséhez érdemes csekkolni Andro facebook profilját), majd utána következett Dannic, kinek szettjéből szinte semmit nem hallottunk. A holland DJ-producer lehet, hogy telefonról tolta (nyilván neeeem), vagy lehet, hogy a keverő pult melletti DON’T TOUCH gombot nyomta meg, de csak kb 5 percenként volt hallható egy drop, utána valami alapzaj, majd megint drop és így ment ez egészen Zedd-ig.

Nagyon reméltük, hogy annak ellenére, hogy Zedd sajnos halláskárosult egyik fülére (kicsit túltolta kb másféléve a hangerőt) megmenti a helyzetet, és szerencsére így is lett! A hangosítás nem volt tökéletes, de mérföldekkel jobb volt. Igencsak kedveljük az orosz származású Dj-producert, most is bombasztikus szettel készült felrázni a Sound-ot. Egy picit sajnáltuk, hogy legfrissebb szerzeményét, Addicted to a memory-t nem játszotta, reméljük majd legközelebb hallhatjuk tőle, ugyanakkor kárpótolt minket Selena Gomez-el közös daluk, az I want you to know.

A mai napra szintén fel van adva testünknek a lecke, hogy egyben maradjon hajnalig, hiszen eléggé ígéretesnek hangzik az alábbi névsor: R3hab, Jason Derulo, Hardwell, Don Diablo, Vinai, Boys Noize.