Milyen tó? TIESTO! – Ilyen volt a SOUND 0. nap

Tegnap hivatalosan is kezdetét vette a MasterCard Balaton Sound, mi pedig rögtön a 0. napon rendesen szétéltük magunkat. Nade szedjük össze az emlékeket, mint Babi néni a kőleveshez valót és nézzük, milyen volt a fesztivál 0. napja!

Először is kezdjük azzal, hogy rendesen felforgatták az egész fesztivált: gyakorlatilag a MasterCard Nagyszínpadon és a bejáratokon kívül szinte minden máshol van, így tegnap – nagy bánatunkban –meg sem találtuk a kedvenc hamburgeresünket. Rengeteg új stég/színpad van, ami egész hangulatos amikor nem szakad az eső és/vagy fúj a szél; szintén nagyon sok új ételbár és italos bódé található. A Telekom Arénát (ex. Party Aréna) áttették a Nagyszínpad másik oldalára és mellette van kb. a pusztában a Music FM színpad. Eddig is nagyon oda kellett figyelni, amikor egy Nagyszínpados fellépő után a tömeg szinte egy emberként megindult az Aréna felé, ez várhatóan így lesz idén is, ráadásul most kisebb helyen kell átverekednünk majd magunkat. Tegnap még nem volt fellépő az Arénában, így csak ma este derül ki, mennyire volt jó ötlet az új helyszín és az elrendezés. A szervezők egyébként sokat tanultak a tavalyi sárhelyzetből, ugyanis sokkal több helyen van lefedve az út fekete műanyag szarokkal (hogy ilyen szép szakszóval éljünk), így egyáltalán nem volt vészes a vihar utáni állapot. Ami még nagyon tetszik nekünk, az a dekor: baromi jól néz ki az egész fesztivál, csomó színes kivilágított fa van, lámpás erdő, gomba erdő, minden ami kell! És ami tegnap este szintén nagyon tetszett: TIESTO!

Cikkünkben (itt) már írtunk arról, mennyire vártuk a holland DJ-producert és be kell vallani, nem is csalódtunk benne. Egy szóval jellemezve a fellépését: GECIJÓVOLT! 21:30-kor kezdett a Nagyszínpadon egy őrületes szettel, nagyon jó volt, hogy csomó régebbi számot hallhattunk tőle új köntösbe bújtatva pl. Adagio for srting, Get lose. A végén olyan dupbstep elemeket tolt szettjébe, hogy egyrészt azt hittük Skrillex van itt, másrészt konkrétan éreztük, hogy agysejtjeink egyesével pusztulnak el. IMÁDTUK!

Jóval Tiesto után átmentünk a Jäger Arénába, hogy meghallgassuk Aron Chupa-tól az Albatros-t, de hát gyerekek, olyan kellemetlen suli buliba csöppentünk, hogy az felfoghatatlan. Egyrészt Aronnak sikerült többször is úgy ”átkevernie”a számokat, hogy azt öregapám is jobban tudná, de ott vesztettem el a fonalat, amikor a Republictól a 67-es úton c. számot lejátszotta, ami egyrészt jófej dolog volt tőle, de minket sajnos nem győzött meg. És tényleg volt ott minden, Tequila c. számtól kezdve DVBBS-on át egészen a ’70es évek zenéjéig. Nagyon gáz volt. Mondhatnánk azt is, hogy szar.

Chupa után következett Dyro, aki szerencsére Rottyföldét hozta el nekünk. A fiatal holland Dj-producer nemrég robbant be a nagyok közé többek között Hardwell támogatásával. Baromi jó szettet hozott tegnap, így remek lezárása volt az estének.

Ma is rengeteg fellépő van, akikre kíváncsiak vagyunk: Nicky Romero, Axwell / Ingrosso, Zedd, Showtek csak hogy párat említsünk, úgyhogy ma ketté halunk, Instagramon is.