Hétvégén irány a Budavári Sörfesztivál!

Sör meg fesztivál? Van ennél szebb párosítás? Aligha! Hétvégén már ötödjére lehet bitang jót sörözni a Várban, ugyanis (félig) jubileumi alkalom keretében rendezik az ötödik Budavári Sörfesztivált.

Az esemény az évek során szépen kiforrta magát, így már állandó programként köszön vissza a június eleji dömpingben. Mégsem tucatrendezvényről van szó. Miért? Mert ott van a festői szépségű Budai Vár. Ott vannak a remek sörök. Ott lesz az előreláthatólag remek időjárás. Ezen kívül pedig néhány különlegesség, amik az idei év specialitását adják.

Egyrészt idén a belga nemzet söreit látja vendégül a fesztivál, akikről lássuk be: sört csinálni, azt nagyon tudnak. Nem rég jártam Brüsszelben, ott mondjuk sok dolgot csinálni nem lehet, de maradjunk annyiban, hogy nem is hiányoltuk… (És most nem a piros lámpás negyedre célozgatok.) Simán bevállalnak az ottani serfőzők egy 12%-os főzetet, amitől igen hamar táncos lábú lesz az ember.

Ja, mert hogy zene is lesz! Inkább a retro vonalról. Neoton Família, Groovehouse, Nagy Fero & a Beatrice, Dr. Alban, a maiak közül például Harcsa Veronika és Kis Grófó, természetesen. Valamint első nap a Magna Cum Laude, akik ugyan a pálinkával való intim kapcsolatukról híresek, de ahogy Mező Misi is elmondta a sörfeszt sajtótájékoztatóján, két alkoholmérgezés után az ember okosabbnak látja leállni az eféle „mérgekkel”.

Aki nem bírja a sört, ő se búsuljon, a tavaly nagysikerű cider liget visszatér, ott is lehet hűsölni, sőt idén először magyar (!) kézműves (!) házi (!) cidert is csapra vernek (jelentsen ez bármit is).

Újdonságként a sport szerelmesei is megtalálják számításukat a beer-pong nevű nem túl szofisztikált játékkal, ami csak pár percig számít valódi sportnak, hamar az ivászaté lesz a főszerep. Mondjuk ezt bánjuk a legkevésbé.

Egy szó, mint száz most hétvégén, egészen pontosan június 11. és 14. között irány a Budai Vár, ahol a sörök már várnak! (Elnézést.)

ESEMÉNY