A girl power 50 árnyalata – Little Boots budapesten

Hogy pontosan mekkora lába van Victoria Christina Hesketh-nek, vagyis Little Bootsnak, illetve hogy hányan lőtték már el szegénynek a magas labdaként lebegő Little Boobs poént, azt most hagyjuk. Lefejtve a témáról a nyilvánvaló poénforrásokat, mégiscsak arra a megállapodásra kell jutnunk, hogy a hölgy április 23-i budapesti koncertje kötelező program a javából.

Little Boots stílusát tekintve valahol az Ellie Goulding-féle London külvárosi disco queen, a telepi pimaszságú Lilly Allen és a hol megértett, hol meg nem értett művész archetípusa között fekszik félúton. Eszköztárára is az eklekticizmus jellemző, 2008-as, Hands című bemutatkozó lemezén fellelhető volt az eurodisco (Stuck In Repeat), a klasszikus csajpop (Ghosts) és persze az elektronika minden árnyalata. Az ezt követő Nocturnes album sokkal egységesebb és érettebb hangzást hozott, nem kis lépést téve a díva státusz felé. Legutóbbi EP-jén pedig (Business Pleasure) pedig teljes mellszélességgel a house felé fordult, így nem meglepő módon hamarosan érkező harmadik nagylemezére is hasonló hangzást ígér Ms. Hesketh.

A fentiekből is látszik, hogy igazi stíluskavalkád egy Little Boots koncert. Nemrég a Szigeten is megbizonyosodhattunk arról, hogy ha úgy van (és általában úgy van), akkor tökéletes buli-produkcióként is tud funkcionálni, de az A38 koncerttermében minden bizonnyal egy jóval intimebb hangulatú, zeneileg nagyobb mélységeket megjáró produkcióra számíthatunk.

Azért a táncos cipőt (legyenek bármekkora méretűek is) semmiképp se hagyjuk otthon, ugyanis komoly láb és csípőmunkára van kilátás. A Remedy és a New In Town slágereken túllendülendő, a Little Boots életmű rejtett kincseiből kiemeltünk hármat alább, hogy április 23-án már fejből menjenek a szövegek és a tört ütemek a hajó gyomrában.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál és az A38 bemutatja: Little Boots (UK), Marge

április 23.

A38

Jegy: elővételben 4500, a helyszínen 5000 Ft