Az agyad eldobod: a 15 legrendkívülibb fesztivál világszerte

Azt hitted, hogy a taktaharkányi falunapok a legkirályabb rendezvény a világon? Szerinted a helyi egyetemi napoknál nincs királyabb a Földön? Komolyan gondolod, hogy a vasútállomás restijében Marika néni szülinapján a legjobb a látvány (főleg ha torta is van)? Akkor jó helyen vagy, kicsit segítünk helyrebillenteni az ítélőképességedet, mutatunk neked pár igazán különleges (nem feltétlenül zenei) fesztivált (szigorúan mindenféle sorrend nélkül – ennyi jó közül nem lehet választani)! Viszont vigyázat, ezek után már nem fogod ugyanolyan látványosnak érezni Marika néni születésnapját!

(és itt, még a cikk elején kérnék elnézést a taktaharkányi falunapoktól, az összes egyetemi napok nevű rendezvénytől és Marika nénitől is, biztos mind-mind remek bulik)

#1 Holi Color Fesztivál (India)

A tavaly már Budapesten is bemutatkozó Holi One fesztivál hivatalosan a jó győzelmét ünnepli a rossz felett és minden év február vége és március vége között kerül megrendezésre. Nem hivatalosan pedig egy baromi jó festékpordobáló móka, már akinek bejön az ilyesmi. A fesztivált világszerte már számos városban megrendezik, az év különböző időpontjaiban.

fotó: hichinese.org
fotó: hichinese.org

#2 Baby Jumping Fiesta (Spanyolország)

Az évente megrendezésre kerülő fesztiválon tradicionális ördög ruhájába bújt férfiak ugrálnak át csecsemők felett. Igen, ilyen is van.

fotó: abettingman
fotó: metrouk2

#3 La Tomatina Festival (Spanyolország)

És maradjunk is Spanyolországban: hallottatok már a paradicsomháborúról? Hatalmas buli lehet, a képek a legbeszédesebbek talán:

fotó: ghumakkadtravels.com
fotó: telegraph.co.uk

#4 Agitagueda Art Festival (Portugália)

Több ezer esernyő az utcák felett, egyszerűen csodálatos, nézzétek csak:

fotó: amazingplaceshunter.com
fotó: redundantmagazine

#5 Sapporo Snow Festival (Japán)

Darth Vader szobor hóból? Mekkora királyság már! Állítólag már több, mint két millió ember látta a hóból és jégből készült rohamosztagosokat, ennyi ember pedig nem tévedhet (amúgy de, de most nem tévednek, ez tényleg állat)!

fotó: Times
fotó: blogspot.com

#6 Dia De Los Muertos Festival (Mexikó)

Ilyen a mexikóiak saját halloween-i bulija:

fotó: travelettes.net
fotó: demotix.com

#7 Albuquerque International Balloon Fiesta (USA, Új-Mexikó)

Hőlégballonfesztivál Amerikában, minden év októberének elején. Több, mint ötszáz ballon, köztük olyanok is, mint itt a jobb oldalon:

fotó: frontlinedesk.com
fotó: fest300.com

#8 Floating Lanterns Festival (USA, Hawaii, Honolulu)

Szintén az USÁban, de már a napfényes Hawaii-n rendezik meg évente az úszó lámpások fesztiválját, minden év májusában.

fotó: frombehindthepen
fotó: blogspot.com

#9 Yi Peng Lantern Festival (Thaiföld)

Ez is egy lámpásfesztivál, de ez már nem (csak) az úszó lámpásoké: ez talán még az USA-belinél is látványosabb, az időpontot pedig minden évben csak néhány héttel a rendezvény előtt hozzák nyilvánosságra a helyi Gerendai-csapat.

fotó: thebluefish.com
fotó: digger666

#10 Winter Light Festival (Japán)

A téli fények fesztiválja Japánban. Minden év novemberében kerül megrendezésre Kuwana városában. Sokatoknak ismerős lehet az alábbi kép, a fény alagútja (volt valami hasonló a tavalyi Szigetes rendezvényeken is, de az ennek a közelébe sem ért)

fotó: farm6
fotó: twistedsifter

#11 Busójárás (Magyarország)

Most őszintén, ki ne ismerné?

fotó: alfatours.hu
fotó: hojelentesek.hu

#12  Golden Retriever Festival (Skócia)

Kutyafesztivál a javából! 2006 óta rendezik meg a (talán) legszebb kutyák fesztiválját, a rekord eddig a 2014 évi 222 négylábú résztvevő.

fotó: huffpost.com
fotó: easyanimal.co.uk

#13 The International Highline Meeting Festival (Olaszország)

A leglazulósabb fesztivál, amihez talán nem is kell annyira messze utazni itthonról. A gyönyörű Alpokban lehet szó szerint lógni a henyélés többi nagymestereivel, egyszerűen mesés!

fotó: huffpost.com
fotó: boredpanda.com

#14 Songkran Water Festival (Thaiföld)

Minden év április közepén rendezik meg újévi hagyományként a thaiföldi vízifesztivált. Egyfajta megtisztítási folyamat ez a helyieknél, de ami a legfontosabb: lehet locsolni az elefántot is (és ő is locsol)!!!

fotó: wmich.edu
fotó: slidesharecdn.com

#15 Burning Man Festival (USA, Nevada)

…és végül a személyes kedvencem! A nevadai sivatagban szó szerint a semmiből építik fel a fesztivált, a résztvevők is saját lakókocsikkal érkeznek és természetesen még a vizet is maguknak kell hozniuk. A fesztivál végeztével pedig minden szemetet visznek magukkal, semmi nem marad a sivatagban a buli után.

fotó: purfekstorm.com
fotó: abcnews.com

Kimaradt valami? Vagy még ezeknél is jobb Marika néni szülinapja? Ha tényleg így van, akkor küldjetek róla egy képet pls!

(via)