Feszt!Eger Fesztivál – Csakazértis zene!

Két felkiáltójel a címben, nézzük is mit takar mindez! Egy fesztivált, amely már második alkalommal kerül megrendezésre. Így ne érezd úgy, hogy nem vagy igazi fesztiválarc, ha még nem hallottál róla. A helyszín romantikus, szélvédett és tényleg minőségi Bolyki Pincészet tőszomszédságában a Losonczy-völgyben található. Tehát itt vétek sört kérni azt mondanom sem kell. Helyszín és pia kipipálva, nézzük, mit tud még a Feszt!Eger, mert eddig olyan cikk mintha egy fizetett hirdetés lenne.

Az időpontválasztás is valamelyest különleges, mert a F!EF a csillagászati és meteorológia nyár előtt jelentkezik május 28-30 között. Az esemény a valódi fesztiválszezon safety car-ja, a VOLT felvezetője és adventje, tehát Eger nyitja sátoros bulinaptárat. A program főként  befutott magyar rock-alternatív együttesből áll, előjáróban annyit már tudunk, hogy a nulladik napot a Tankcsapda kezdi, de fellépnek a kihagyhatatlan kedvencek, mint a Quimby, Kiscsillag, Irie Maffia, Péterfy Bori, Halott Pénz és a Road. A többi zenekart majd szépen csöpögtetik a szervezők.

A tavalyi két színpados helyszín idén bővül még eggyel, ahol az ifjú feltörekvők is helyett kapnak ÉTER tehetségkutató néven – mondta el a fesztivál főszervezője. Utóbbi személy pedig egyfajta garancia a szabad ég alatti szórakozásra, annak lebonyolítására, hiszen a Tóth Tibor  Sziget Fesztiválon ugyanezt teszi. A talentumok pesztrálásának pedig mi szerkesztőségileg is örülünk, mert nemrégiben mentünk az éjszakába a gitár nyúzásától ínhüvely-gyulladásban szenvedő, pattanásos tinibandákat vadászni és olyan gyöngyszemeket is találtunk, mint a tavaly itt fellépő BABEL. Szóval, aki érzi magában a rock ’n’ roll-t vagy lemezlovast érdemes követnie az ÉTERt, mikor és hogyan kell részvételét biztosítani a Bolyki völgyben. Emellett a Feszt!Eger ad helyet a Music Hungary 2015 konferenciának, amely a klasszikus és könnyű zenei szakma két napos programja lesz, a technikustól a hangosítóig, a koncertszervezőtől a menedzserig egészen az állami döntéshozókig mindenki elmondhatja, mi foglalkoztatja, merre tart a szakma.

F!EF helyszíne

A Feszt!Eger tiszteletére pedig mi is kipróbáltunk hazánk fiainak (Prezi) legújabb NutShell alkalmazását. Három képből lehet rövid kis videót applikálni, majd természetesen a közösségin megosztani, elküldeni. Az idei fesztiválok valódi kedvence lehet, van benne fantázia.

#feszteger #fesztblog #nutshell #prezi

A video posted by fesztblog (@fesztblog) on