Tuti (?), hogy ezt hallgattad te is!

Igaz, hogy itthon már nem kellenek túl nagy számok egy arany vagy platinalemezhez, de azért mégis mutat egyfajta képet egy ország ízléséről (még ha torz is ez a kép) a albumok eladási listája vagy a zeneszámok rádiós játszási TOP-ja. Most kijött a Mahasz a 2014-es adatokkal, mi pedig megnéztük és összeszedtük a leglényegesebb dolgokat belőle. 

2014-es album és válogatáslemez-lista eladási számok alapján:

  1. Tankcsapda – Urai vagyunk a helyzetnek (megőrizte a tavalyi első helyét a TCS)
  2. Kowalsky meg a Vega – Még nem éden
  3. Ákos – Igazán EP
  4. Ákos – Karcolatok 20 koncertalbum
  5. Hooligans – Társasjáték

Érdekesség, hogy a TOP 100-ba a Tankcsapda 15 lemezzel fért fel (köszönhetően az újra kiadott korongoknak), De ott van a TOP 50-ben Guetta (még jó hogy, az Évi Legalább Egy Guetta Koncert Országában), Dynamic, a Depresszió, az AC/DC, az LGT, Ákos még jópárszor és a Református Kórusok nevű, valószínűleg hardcore metálbanda.

Próbál a banda. (elől a frontember, természetesen)

2014-es rádiós lejátszási listák alapján:

  1. Mohamed Fatima – Ragyog a szívem (én személy szerint agyérgörcsöt kapok már ettől a számtól, de ezek szerint velem lehet a gond)
  2. Dér Heni – Ég veled
  3. Mr. Probz – Waves (tudod, táccsdöszkáj)
  4. Faul & Wad Ad vs. Pnau – Changes
  5. Newik – My Love

Befért még a TOP 10-be a Happy, Rúzsa Magdi és természetesen Lilly Wood, de ott van még a lista első felében a mindenki kedvenc fürdőkádrímét fabrikáló Honeybeast, ByeAlex és a Nemzet Költője, Ákos.

Ezeken felül még érdemes megemlíteni a Stream TOP 100-at, ebben az első ötben végzett Calvin Harris, Mr. Probz, Pharrell Williams,  Guetta és Avicii. A többi lista itt érhető el, jó böngészést, kellemes szörnyülködést!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Csak a mainstream – 2012 12 legjobb dalai (selected by Csingás... Így az év elején mindig kicsit megáll az élet. A diákok a vizsgákkal küzdenek, mások igyekeznek újra felvenni a munka ritmusát vagy éppen újévi fogadalmaikat próbálják betartani napról napra kevesebb sikerrel. Sok szórakozóhely zárva tart (pl. A38, G...
Best of 2013, avagy kedvenc lemezeink az idén (I. rész) Pár hete bemutattuk, a mértékadó nyugati zenei sajtótermékek miképp értékelték a 2013-as évet, mely lemezeket tartották a legjobbnak. Most eljött az ideje, hogy mi is elmondjuk, mely 10 albumot pörgettük a legtöbbet idén. Az összegző cikk első része ...
2013 legjobb albumai a MOJO, a Q, az Uncut, a Rolling Stone és az NM... Az év utolsó hónapjába érve az internetet böngészve egyre gyakrabban jönnek szembe különböző toplisták és összeállítások 2013 legjobb/legrosszabb/legabszurdabb produkcióiról. Pista (akinek ugyebár jó lesz) óta tudjuk, hogy a listázással érdemes óvato...